Koillis-Satakunnan Sähkö jatkaa investointeja uusiutuvaan energiaan

Koillis-Satakunnan Sähkön tytäryhtiö Tuulen Voima Oy on ostanut uuden tuulivoimalan Pohjantuulen Voima Oy:ltä. Oulun Riutunkarilla sijaitsevan tuulivoimalan arvioitu vuosituotanto on noin 15 000 MWh. Liiketoimintakauppa on jatkoa jo useamman vuoden kestäneelle yhteistyölle Pohjantuulen Voiman kanssa. Pohjantuulen Voima on aktiivisesti kehittänyt ja rakentanut tuulivoimaa Oulun Riutunkarille.

 

Tuulivoimalakauppa on osa Koillis-Satakunnan Sähkön strategiaa, jonka mukaan yhtiö investoi uusiutuvan energian tuotantoon tuuli-, aurinko- ja vesivoimalla. Riutunkarin tuulivoimala yli kaksinkertaistaa yhtiön tuulivoimatuotannon. Tuulen Voima investoi tänä vuonna myös aurinkovoimaan, Virroille Kitusenkulmaan valmistuvan aurinkovoimalan myötä. Investoinnit vahvistavat Koillis-Satakunnan Sähkö konsernin omavaraisuutta sähkön hankinnassa ja varmistavat kohtuullisen sähkönhinnan myyntiasiakkaille.

Lisätiedot: Anu Rantala, toimitusjohtaja, puh. 044 7355 224, anu.rantala@ksat.fi

Perustietoa yhtiöistä

Koillis-Satakunnan Sähköstä

 

Koillis-Satakunnan Sähkö on vuonna 1946 perustettu energiayhtiö. Yhtiön liiketoimintaan kuuluu sähkönsiirto omalla jakeluverkkoalueella, sähkön myynti sekä sähkön tuotanto. Yhtiön jakeluverkko sijaitsee alueella, jossa kohtaavat Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi ja Pirkanmaa. Yhtiön omistajista pääosakkaina ovat kunnat: Virrat, Ähtäri, Alavus, Keuruu ja Kihniö. Yhtiön liikevaihto vuonna 2023 oli 23,6 miljoonaa euroa, liikevoitto 2,3 miljoonaa euroa ja tilikauden voitto 2 miljoonaa euroa.

Tuulen Voima Oy

 

Tuulen Voima Oy on Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n 100 prosenttisesti omistama tytäryhtiö, joka perustettiin syksyllä 2021. Koillis-Satakunnan Sähkö konsernin tuuli- ja aurinkovoimaan liittyvät omistukset ja hankkeet on keskitetty Tuulen Voima Oy:lle.  Tuulen Voima toimii ns. Mankala-periaatteella eli yhtiö myy omistamiensa voimaloiden tuottaman energian emoyhtiölleen Koillis-Satakunnan Sähkölle omakustannehintaan.