Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n ammattilaiset – Osa 2

Koillis-Satakunnan Sähkö (KSAT) on tunnettu paikallisesta osaamisestaan ja monipuolisista työnkuvistaan. Seuraavissa artikkeleissa tarkastelemme kolmen työntekijän kokemuksia. Taloushallinnon opiskelija Emmi, löysi tiensä Koillis-Satakunnan Sähkölle opintojensa loppusuoralla ja on nyt syventynyt yrityksen taloushallinnon monipuolisiin tehtäviin. Lue alta hänen kokemuksistaan lisää.

Monipuolinen toimenkuva Koillis-Satakunnan Sähkön taloushallinnossa

Emmi työskentelee Koillis-Satakunnan Sähkön taloushallinnossa. Taloushallinnon opintojen ollessa loppusuoralla, hän huomasi KSAT:n hakevan taloushallinnon osaajaa riveihin: ”KSAT:n tarjoama toimenkuva kuulosti monipuoliselta. Nyt teenkin oikeastaan kaikkea, mikä liittyy taloushallintoon: osto- ja myyntilaskuista budjetointiin ja raportoinnin kehittämiseen saakka”.

Emmi kertoo, että useiden asiakkuuksien sijaan hallinnoimisen sijaan häneen vetosi tiettyyn yritykseen keskittyminen. Ensimmäiset viikot olivatkin kiireisiä, koska Emmi kertoo päässeensä tutustumaan siihen, miten sähköenergia pyörii ja voimalat toimivat.

”Minulla ei ollut alasta ennakkokäsitystä, koska energia-alan yritykset eivät ole esillä. Usein yritykset ovat kasvottomia loppuasiakkaalle: toimijat ovat näkyvillä vain saadun sähkölaskun muodossa”.

”Koillis-Satakunnan Sähkö oli paikallisuuden vuoksi kuitenkin minulle tuttu. Hyvin nopeasti huomasin myös yrityksessä olevan osaamisen ja tiedon määrän”. Emmi lisää, että yrityksen rento ilmapiiri varmistaa sen, että uusia kollegoita on helppo lähestyä.

”Vaikka toimistolla on aina joku, jolta kysyä asioita, haluan panostaa omalta osaltani toimintatapojen dokumentointiin. Tämä osaltaan auttaa myös oivaltamaan sen, minkälaisia muutoksia esimerkiksi toimintamalleissa on tapahtunut ajan saatossa”.

Hän jatkaa pohdintaansa kertomalla haluavansa ymmärtää mahdollisimman hyvin, millä tavalla työtehtävät ja prosessit pyörivät. Tällöin on myös helpompaa myös tulevaisuudessa kehittää taloushallintoon liittyviä asioita. 

Taloushallinnollinen näköalapaikka energia-alalla

Emmi mainitsee, että KSAT:lla on pitkän linjan ammattilaisia, joilla on valtavasti tietoa ja osaamista – tämä onkin yksi yrityksen vahvuuksista. Koillis-Satakunnan Sähköllä onkin monenlaisia työnkuvia ja tehtäviä. ”Taloushallinnon keskiössä on tiedon kerääminen ja dokumentointi, joten on tärkeää osata kirjata ylös tietoa, jotta osaaminen saadaan jaettua kaikille ja otettua käyttöön.”

”On ollut silmiä avaavaa huomata, kuinka monta vaihetta sähköjärjestelmän ylläpitäminen pitää sisällään”. Emmi kertoo oppineensa, että pelkästään energianmyyntiin liittyy paljon asioita, joista kuluttajatkaan eivät välttämättä ole tietoisia. ”Se on yllättävän monimutkaista erilaisine sääntelyineen. Tämä on oikeasti mielenkiintoinen yritys ja toimiala”.

Emmi lisää loppuun, että ”Ymmärrän yrityksen toimintaa parhaiten numeroiden pohjalta. Taloushallinnon tehtävät ovatkin antaneet minulle näköalapaikan Koillis-Satakunnan Sähkön toimintaan, mikä on todella hienoa.”

Jos meillä ei juuri nyt ole tarjolla sinulle sopivaa tehtävää tai avoimia työpaikkoja, voit lähettää meille avoimen hakemuksen. Katso avoimet työpaikat tämän linkin takaa