JoustoWirta - turvaa hintasi ja vaikuta siihen kulutuksella

Mikäli haluat määräaikaisen sähkösopimuksen turvan ja pörssisähkön jouston kulutusvaikutuksen, valintasi on JoustoWirta.

JoustoWirta on kahden vuoden mittainen määräaikainen sähkösopimus. Hinta koostuu perushinnasta (snt/kWh), perusmaksusta (€/kk), sekä kulutusvaikutuksesta (+/- snt/kWh), josta tulee säästöä tai lisähintaa, riippuen omasta sähkönkulutuksesta.

Suosittelemme JoustoWirta -sopimusta sinulle, joka seuraat kulutustietojasi ja pystyt ajoittamaan sähkönkäyttösi öihin tai muihin edullisiin ajankohtiin.

Joustowirta -sopimuksessa on kolme osaa:

Sähkön perushinta (snt/kWh)

Kulutusvaikutus (+/- snt/kWh)

Perusmaksu (€/kk)

Perushinta on hinta mitä maksat, kun sähkönkäyttösi on tasaista vuorokauden ympäri, eikä eroa vuorokauden keskihintaan ole. Perushintaan lisätään tai siitä vähennetään kulutusvaikutus. Perusmaksuun kulutusvaikutuksella ei ole vaikutusta.

Kulutusvaikutuksen hyöty syntyy, kun käytät sähköä edullisilla tunneilla.

Kulutusvaikutus vaihtelee normaalisti +/- 0–3 snt/kWh välillä. Kulutusvaikutuksesi vaihtelee kuukausittain, eikä ole kiinteä. Yhtenä kuukautena se voi olla esimerkiksi -2 snt/kWh, seuraavana, jos olet käyttänyt sähköä eri tavalla kuin edellisenä kuukautena, se voi olla + 2 snt/kWh. Jos lämmität taloasi tai lämminvesivaraajasi sähköllä öisin tai käytät sähkösaunaa iltaisin, silloin tämä sähkösopimus on sinulle todennäköisesti kannattava. Sähköautojen lataaminen kannattaa hoitaa myös yöaikaan ja sillä on kulutusvaikutukseen merkitystä.

Laskemme kulutuksesi keskihinnan, kertomalla jokaisen tunnin pörssihinnan kyseisen tunnin kulutuksellasi. Jaamme tämän tulon kuukauden kokonaiskulutuksellasi. Sinun painotettu keskiarvosi ja kuukauden keskiarvon erotus on kulutusvaikutuksesi, joka vähennetään tai lisätään laskutushintaasi.

Kulutusvaikutuksen laskeminen:

Laskemme kuukauden keskihintaan verrattavan kulutusvaikutuksen painotetun keskiarvon seuraavasti: A (B*C) / D = snt/kWh

A = summa kaikista kuukauden tunneista
B = tunnin kulutus
C = tunnin pörssisähkön hinta
D = kokonaiskulutus kuukaudessa

Kulutusvaikutus on normaalisti suurempi kalliina kuukausina, yleensä talvisin ja pienempi kesäisin. Kulutusvaikutus lasketaan aina jälkikäteen laskutusvaiheessa tuntikohtaisen sähkönkulutuksen sekä pörssisähkön tuntihintojen perusteella.

Esimerkkilaskelma:

Omakotitalo

Kuukauden tuntikulutuksesi on 1 500 kWh (A). Tuntikulutuksesi yhteenlaskettu kokonaishinta on 10 275 senttiä (B*C). 10 275 snt/1 500 kWh = 6,85 snt/kWh, joka on painotettu keskiarvohintasi. Pörssin kuukausikeskiarvo on ollut 8,05 snt/kWh.

Tällöin kulutusvaikutuksesi on 6,85 snt/kWh –8,05 snt/kWh = – 1,2 snt/kWh.
Kun kulutusvaikutuksesi on negatiivinen luku, se laskee laskutushintaasi. Sopimuksen perushinnan ollessa 8,50 snt/kWh laskutushintasi olisi (8,50 snt/kWh -1,2 snt/kWh) 7,30 snt/kWh.

Kerrostaloasunto

Kuukauden tuntikulutuksesi on 120 kWh (A). Tuntikulutuksesi yhteenlaskettu kokonaishinta on 1 225,2 senttiä (B*C). 1 225,2 snt/120 kWh = 10,21 snt/kWh, joka on painotettu keskiarvohintasi. Pörssin kuukausikeskiarvo on ollut 8,05 snt/kWh.

Tällöin kulutusvaikutuksesi on 10,21–8,05 = 2,16 snt/kWh.
Kun kulutusvaikutuksesi on positiivinen luku, se nostaa laskutushintaasi. Sopimuksen perushinnan ollessa 8,50 snt/kWh laskutushintasi olisi (8,50 snt/kWh + 2,16 snt/kWh) 10,66 snt/kWh.

Sopimuksen pystyt tekemän aikaisintaan 90 päivää ennen sopimuksen alkamista online-palvelustamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

 

Miksi valitset Koillis-Satakunnan Sähkön?
Asiakaslupauksemme mukaisesti
Varmaa sähköä. Ammattilaisemme ovat tavoitettavissa ja pidämme minkä lupaamme.


Paikallista elinvoimaa

Toimintamme on hyödyksi alueen toiminnalle ja taloudelle. Tuemme paikallista toimintaa ja käytämme paikallisia palveluntarjoajia.


Yhteiskunnan ja ilmaston parhaaksi

Olemme puhtaan uusiutuvan energian tuottaja, panostamme vain hiilineutraaliin tuotantoon. Olemme vastuullisesti kohtuullinen, myös hinnoittelussamme, joka varsinkin energiakriisin aikana näkyi asiakkaidemme sähkölaskulla.


Tyytyväiset asiakkaat

Asiakkaamme antavat meille ruusuja onnistumisista ja risuja epäonnistumisista jatkuvan mittaamisen avulla. Asiakkaamme ovat tutkitusti erittäin tyytyväisiä toimintaamme ja tästä haluamme pitää kiinni jatkossakin.

Tee sopimus verkkosivujemme kautta Online-palvelussa tai ottamalla yhteyttä myyntiimme sähköpostilla myynti@ksat.fi tai puhelimitse numeroon 03 4855 420 .