Sähkölaskutus

Etäluettavien mittareiden myötä sähkölaskutus perustuu todelliseen sähkön kulutukseen. Sähkön kulutus muodostuu mittalaitteen mittaamasta aikasarjasta, jossa mittalaite ilmoittaa kulutuksen tasejakson aikaikkunassa. Laskulla ei siis näy mittalaitteen lukemaa, vaan laskutuskauden sähkönkulutus.

Laskutusjakso on yksi kuukausi. Laskutusvaihtoehtoinamme ovat e-lasku, sähköpostilasku, suoramaksu sekä perinteinen paperilasku. Yrityksillä vaihtoehtoina ovat yrityksen verkkolasku, sähköpostilasku ja paperilasku.

Sekä siirto- että myyntiasiakkamme saavat vain yhden sähkölaskun. Muussa tapauksessa sähkönsiirto ja -myynti (kulutus) laskutetaan erikseen.

Lisätietoja tarvittaessa sähkölaskutuksesta, laskutus@ksat.fi tai 03 4855 410.

Sähkölaskun lukuohje

Näin luet sähkölaskuasi. Klikkaa kuvia suuremmaksi.

 1. Laskun tunnistetiedot

  Laskun numero, eräpäivä ja viite.
 2. Asiakkaan tiedot

  Tärkeät asiakkaan ja käyttöpaikan tunnistetiedot. Näitä tiedoja tarvitset asioidessasi kanssamme.
 3. Sopimuksen tiedot

  Sopimusnumero, -tyyppi ja voimassaoloaika.
 4. Yhteenveto kulutuksesta ja maksettavasta summasta

  Toteutunut sähkönkäyttö kilowattitunteina ja eurona laskutusjakson ajalta.
 5. Laskun maksutiedot

  Summa, eräpäivä ja viitenumero. Käytä näitä tietoja maksaessasi laskua.
 6. Erittely sähköenergian osuudesta

  Erittely sähköenergiasta (sähkönmyynti) perustuen toteutuneeseen sähkönkäyttöön. Sähköenergia koostuu perusmaksusta (€/kk) ja kulutusmaksusta (snt/kWh).
 7. Erittely sähkönsiirron osuudesta

  Erittely sähkönsiirrosta perustuen toteutuneeseen sähkönkäyttöön. Sähkönsiirtoon kuuluvat perusmaksu (€/kk) ja kulutusmaksu (snt/kWh). Sähkövero on valtion määrittelemä vero.

Mistä sähkölasku muodostuu? Asiaa selventävän artikkelin voi lukea täältä .

Sähköpostilasku

Mikäli haluat laskun sähköpostiin, voi tehdä laskun toimitustavan muutoksen Online-palvelumme kautta tai ilmoittamalla laskutuksen asiakaspalveluun. Laskun tullessa sähköpostiin, on viestissä linkki, jota klikkaamalla lasku avautuu paperilaskun näköisenä pdf-muodossa. Mikäli lasku ei aukea linkistä, kopioi viestissä oleva linkki kokonaisuudessaan ja liitä se selaimen osoitekenttään.

E-lasku

Laskutusvaihtoehdon ollessa e-lasku saat sähkölaskun suoraan verkkopankkiisi. E-laskun voi tilata omasta verkkopankista. Verkkopankissa saat paperilaskun näköisen pdf-version auki siirtymällä pankista riippuen esimerkiksi laskun kuvaan tai laskuttajan erittelyyn.

Perintä

Toimimme yhteistyössä perintätoimisto Sergel Oy:n kanssa. Koillis-Satakunnan Sähkö lähettää edelleen asiakkailleen sähkölaskun lisäksi tarvittaessa ensimmäisen maksumuistutuksen. Mikäli laskua ei ole muistutuksen jälkeen maksettu, laskun perintä siirtyy perintätoimisto Sergelille.

Yhteydenotot Sergel Oy:ltä lähteneisiin kirjeisiin tapahtuu suoraan heille: