Perhon Voima Oy

Perhon Voima Oy on Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n omistama tytäryhtiö, joka tuottaa sähköä kolmella vesivoimalaitoksella Ylivieskassa, Nivalassa ja Kaustisella. Perhon Voima Oy on perustettu vuonna 2018.

Vesivoimalaitosten toimintaa hoidetaan Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n olemassa olevilla resursseilla sekä ostopalveluna. Perhon Voima Oy:n toimitusjohtajana toimii Anu Rantala ja käyttöpäällikkönä Juha Koivula.

Hamarin voimalaitos

Kalajoen vesistössä Ylivieskassa sijaitseva Hamarin vesivoimalaitos on rakennettu vuonna 1984. Voimalaitoksessa on kaksi erikokoista turbiinia, joista pienempi on kytketty asynkronigeneraattoriin. Putouskorkeus on noin 6,5 metriä. Voimalaitoksen suurin teho 2 + 0,5 MW ja vuotuinen tuotettu energiamäärä keskimäärin 7,6 GWh.

Padingin voimalaitos

Padingin voimalaitos sijaitsee Nivalassa, Kalajoen vesistössä. Se on rakennettu vuonna 1979. Padingin suurin teho on noin 1,1 MW, putouskorkeus noin 4,5 metriä ja vuodessa se tuottaa energiaa keskimäärin 4,1 GWh.

Pirttikosken voimalaitos

Pirttikosken jo 1900-luvun alussa rakennettu voimalaitos on uusittu vuonna 1995. Se sijaitsee Kaustisella, Perhonjoen vesistössä. Pirttikosken vuotuinen tuotettu energiamäärä on keskimäärin 3,5 GWh, suurin teho 0,5 MW ja putouskorkeus 4 metriä.

Tilinpäätös Perhon Voima Oy 2019