Alueellinen näkyvyys ja paikallinen yhteistyö

Paikallinen yhteistyö

Koillis-Satakunnan Sähkö haluaa olla läsnä alueensa asiakkaiden arjessa. Yhtiön arvoihin kuuluvat paikallisuus ja yhteistyö, jotka näkyvät monelal tavoin yhtiön toiminnassa.

Investoinnit tuovat työtä alueelle – merkittävä aluetaloudellinen vaikutus

Vuonna 2020 yhtiö jatkoi investointeja sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi. Investoinnit sähköverkkoon olivat noin 3,8 miljoonaa euroa. Yhtiö käyttää sähköverkon rakentamiseen ja kunnossapitoon oman työvoiman lisäksi myös ulkopuolisia urakoitsijoita. Vuonna 2020 lähes 90 prosenttia ulkopuolisilta ostetuista verkostopalveluista tuli alueen paikallisilta urakoitsijoilta ja alueelle jäävä osuus oli noin 915 000 euroa. Välillisesti yhtiö työllisti verkon rakentamiseen ja kunnossapitoon noin 30 yhtiön ulkopuolista henkilöä oman henkilöstön lisäksi vuoden 2020 aikana.

Koillis-Satakunnan Sähkö tytäryhtiöineen maksaa yhteisöveronsa kotipaikkakunnalleen Virroille. Lisäksi Koillis-Satakunnan Sähkö tulouttaa merkittävän osan tilikauden tuloksestaan osinkojen muodossa omistajilleen, joista suurin osa (99,8 prosenttia) on alueen kuntia.

Yhteistyötä laajasti

Liiketoiminnallisen yhteistyön lisäksi Koillis-Satakunnan Sähkö tekee yhteistyötä alueen urheiluseurojen ja yleishyödyllisten yhteisöjen kanssa, muun muassa tukemalla näiden toimintaa ja tapahtumia. Paikallisen yhteistyön merkitys korostuu, sillä oman alueen elinvoimaisuus ja aktiivisuus ovat yhtiölle tärkeitä.

Yhtiö haluaa toimia vastuullisesti tarjoamalla työharjoittelu- ja kesätyöpaikkoja nuorille. Vuonna 2020 yhtiö palkkasi neljä kesätyöntekijää ja lisäksi vuoden aika useampi nuori suoritti työharjoittelun yhtiössä. Yhteistyötä paikallisten oppilaitosten kanssa pyritään kehittämään entisestään ja samalla houkuttelemaan nuoria energia-alan mielenkiintoisille urapoluille.

Alueellinen näkyvyys

Alueellinen näkyvyys ja tapahtumiin osallistuminen on yhtiölle tärkeää. Tapahtumissa tuomme tutuksi yhtiötä ja sen henkilökuntaa, voimme keskustella asiakkaidemme kanssa sekä tuemme osaltamme alueen elinvoimaisuutta.

Poikkeuksellinen vuosi rajoitti tapahtumien järjestämistä ja niihin osallistumista, mutta markkinointitiimimme pystyi kaikesta huolimatta osallistumaan muutamaan markkinointitapahtumaan. Tammikuussa vietettiin jokavuotista pohjoismaista Sähkön päivää. Sen kunniaksi 23.1.2020 tarjosimme kakkukahvit yhtiön toimipisteissä, Virroilla ja Ähtärissä. Kummassakin toimipaikassa päivän aikana vieraili noin 200 asiakasta. Keväällä alkaneet pandemiarajoitukset vaikuttivat markkinointiin niin, että vastaa heinäkuussa oli seuraava markkinointitempaus. Olimme mukana Alavuden PopUp-kaupungintalolla Tuurissa esittelemässä yhtiötä sekä markkinoimassa aurinkovoimaloita ja IkiWirta-tuotettamme.

Ähtäri-päivän juhlallisuuksiin liittyen Koillis-Satakunnan Sähkö osallistui 28. elokuuta Ylävesien markkinoille. Lämmin loppukesän päivä houkutteli markkinoille paljon ihmisiä ja moni asiakas pistäytyi markkinateltassamme keskustelemassa ajankohtaisista sähköalan asioista. Samalla yhtiömme osallistui Kultaisen Korin avausseremoniaan. Perinteinen asiakaspäivä järjestettiin Ähtäri Zoossa lauantaina 26. syyskuuta. Kaunis ja sateeton syyssää sekä makkara- ja mehutarjoilu houkuttelivat paikalle noin 400 vierasta.

Perinteistä Energiansäästöviikkoa vietettiin lokakuussa sosiaalisessa mediassa. Yhtiön Facebook- ja Instagram-sivuilla toimme esille energiansäästöön liittyviä vinkkejä ja järjestimme arvonnan. Energiansäästöviikkoon kuuluu mahdollisuus toimia sponsorina alueen alakoulujen kakkosluokkalaisille. Sponsori toimittaa energiansäästöön liittyvän Hei, kaikki toimii! -materiaalin ilmoittautuneille luokille. Kauttamme toimitettiin materiaali kahdelle luokalle.