Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tuulivoimaa Koillis-Satakunnan Sähkö konserniin

Tuulivoimaa Koillis-Satakunnan Sähkö konserniin

Koillis-Satakunnan Sähkön tytäryhtiö Tuulen Voima Oy on ostanut kaksi tuulivoimalaa. Porin Hilskansaaressa ja Tahkoluodossa sijaitsevat tuulivoimalat siirtyivät Tuulen Voiman omistukseen 14.1.2022 tehdyssä liiketoimintakaupassa.

Tuulen Voima Oy on Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n 100 prosenttisesti omistama tytäryhtiö. Tuulen Voima toimii ns. Mankala-periaatteella eli yhtiö myy hankkimiensa tuulivoimaloiden tuottaman energian emoyhtiölleen Koillis-Satakunnan Sähkölle omakustannehintaan.

Tuulivoimaloiden hankinta on osa Koillis-Satakunnan Sähkön strategiaa. Yhtiö tulee strategiansa mukaisesti investoimaan uusiutuvan energian tuotantoon tuuli-, aurinko- ja vesivoimalla. Nyt tehty liiketoimintakauppa käynnistää konsernin tuulivoimatuotannon. Tuulen Voimalla on selvityksen alla myös muita tuulivoimaan liittyviä hankkeita.

Tuulivoimalat vahvistavat Koillis-Satakunnan Sähkön omavaraisuutta sähkön tuotannossa. Kaupan jälkeen noin 40 prosenttia yhtiön myymästä energiasta on uusiutuvalla energialla tuotettua. Energia-ala on suuressa murroksessa ja jatkossa tuulivoimalla tuotetun uusiutuvan energian merkitys kasvaa entisestään.

Lisätiedot: Anu Rantala, toimitusjohtaja, puh. 044 7355 224, anu.rantala@ksat.fi

 

Perustietoa yhtiöistä

Koillis-Satakunnan Sähkö Oy

Koillis-Satakunnan Sähkö on vuonna 1946 perustettu energiayhtiö. Yhtiön liiketoimintaan kuuluu sähkönsiirto omalla jakeluverkkoalueella, sähkön ja siihen liittyvien palvelujen myynti sekä sähkön tuotanto. Yhtiön jakeluverkko sijaitsee alueella, jossa kohtaavat Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi ja Pirkanmaa. Yhtiön omistajista pääosakkaina ovat kunnat: Virrat, Ähtäri, Alavus, Keuruu ja Kihniö.

Tuulen Voima Oy
Tuulen Voima Oy on Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n 100 prosenttisesti omistama tytäryhtiö, joka perustettiin syksyllä 2021. Koillis-Satakunnan Sähkön tuulivoimaan liittyvät omistukset ja hankkeet keskitetään Tuulen Voima Oy:lle.