Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Toukowirtanen 2018

Koillis-Satakunnan Sähkö Oy teki historiansa parhaan tuloksen

 

Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n liikevaihto vuodelta 2017 oli 14,7 miljoonaa euroa, nousten hieman edellisestä vuodesta. kantaverkkoyhtiö Fingridin päätös korottaa kantaverkkomaksuja vuoden 2017 alusta johti siihen, että myös Koillis-Satakunnan Sähkö nosti siirtohintojaan vuoden 2017 alussa. Tämä näkyy yhtiön verkkoliiketoiminnan liikevaihdon kasvuna, siirretyn energiamäärän ollessa suunnilleen edellisevuoden tasolla (172 GWh).

Koko yhtiön kannattavuus parani ja liikevoitto ylsi lähes kolmeen miljoonaan euroon. Verkkoliiketoiminnan puolella hyvään tulokseen vaikutti se, ettei Koillis-Satakunnan Sähkön verkkoalueelle kohdistunut vuonna 2017 yhtään suurempaa myrskyä ja muutenkin keskeytykset jäivät edellistä vuotta vähäisemmiksi.

Ennätystuloksen lisäksi yhtiö teki viime vuonna ennätykselliset investoinnit sähköverkkoonsa. Sähkömarkkinalain velvoite säävarman sähköverkon rakentamiseksi tarkoittaa yhtiölle noin 60 miljoonan euron investointeja. Vuonna 2017 yhtiön investoinnit sähköverkkoon olivat 3,8 miljoonaa euroa. Investoinnit kohdistuivat muun muassa johtoverkkoon, verkostoautomaatioon, sähköasemiin, sähkömittareihin sekä muuhun kalustoon.

Viime viikkoina useat verkkoyhtiöt ovat ilmoittaneet nostavansa siirtohintojaan ja perustelleet korotusta säävarman sääverkon vaatimilla investoinneilla. Koillis-Satakunnan Sähkön tavoitteena on pitää siirtohinnat maltillisina, mutta huolehtia samanaikaisesti siitä, että lakisääteiset investoinnit sähköverkkoon saadaan toteutettua. Vuonna 2018 emme korota siirtohintoja, vaikka Energiaviraston valvontamalli käytännössä mahdollistaisi huomattavat hinnankorotukset. Omistajakuntien tahtotilana ei ole voiton maksimointi, vaan maltilliset siirtohinnat, toimintavarma sähköverkko ja elinvoimaisena kehittyvä paikallinen sähköyhtiö.

 

Olemme mukana kesän tapahtumissa

MuksuFestarit Virroilla 6.-8.7.
Olemme mukana tapahtuman Seikkailusuunnistuksessa. Seikkailusuunnistus perjantaina 6. heinäkuuta.

 

SAHK:n 59. valtakunnallinen Retkeilyaho, Toisvesi-ajot 15.-16.6. ja KesäVirratSoi 12.-15.7.
Olemme mukana tukemassa tapahtumia.

 

Vierailupäivä Killinkosken vesivoimalaitoksella la 28.7.
Opastettua tutustumista Killinkosken vesivoimalaitoksella la 28. heinäkuuta. Seuraa ilmoittelua ja tule mukaan!

 

Wirtasetti-aurinkosähköjärjestelmiä asennetaan alueella

Koillis-Satakunnan Sähkön Wirtasetti-järjestelmien asennuksesta vastaavan e-buildingsin toimitusjohtaja Tomi Metsäranta kertoo, että pitkän talven jälkeen asiakkaat ovat jälleen alkaneet kysellä aurinkosähköjärjestelmiä.

– Pitkä talvi ja sen myötä katoille kertynyt lumi viivästytti tänä vuonna asennusten aloittamista. Vuoden ensimmäinen järjestelmä asennettiin Ähtäriin Lamminkujalle huhtikuun puolivälissä.

Lamminkujalle asennettiin neljäntoista paneeli Wirtasetti A14 -järjestelmä. Järjestelmän avulla pysytään tuottamana noin 13 % kiinteistön tarvitsemasta vuosittaisesta sähköenergiasta.

Wirtasetti-aurinkosähköjärjestelmät sisältävät asiakkaan tarpeen mukaisen aurinkopaneelijärjestelmän avaimet käteen -toimituksena. Wirtasetin avulla haluamme olla auttamassa niitä asiakkaita, jotka tahotvat tuottaa itse osan tarvitsemastaan sähköenergiasta aurinkovoimalla. Lisätietoja vaihtoehdoista ja hinnoista löydät netistä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

 

Työmaakalenteri

Virtain alue

– Tapiontien eteläpuoli kaapeloidaan.
– Kaapelointia Virtaintie-Asematie-Pajakuja alueella.
– Kotalassa 20 kV ilmajohtotöitä Pohjaslahden risteyksen ympäristössä.
– Kaapelointia ja muuntamon rakentamista Kituskoskentiellä.
– Viime syksyn ja talven töiden jälkien siistimistä ja korjaamista.

 

Ähtärin alue

– Kaapelointia Moksunniemen golfkentän seudulla.
– Kaapelointia Inhan sähköasemalla.
– Uusien liittymien rakentamista.
– Viime syksyn ja talven töiden jälkien siistimistä ja korjaamista.

 

Isoja kaapelitöitä kesän aikana: Virroilla sähköverkkoa tullaan kaapeloimaan Vaskuun, Koronkylän ja Vaskiveden seudulta aina Pourunperälle saakka Vaskiveden kuituhankkeen yhteydessä. Ähtärissä on luvassa ainakin kaksi isoa kaapelityömaata, joista toinen Kantalan teollisuusalueella ja toinen Inhan ja Nousunlahden välillä. Työmaat saattavat ajoittain hidastaa liikennettä ja kaapelikaivantoja tulee näkymään pihoilla, pelloilla ja tienvarsilla.

 

Ole tarkkana, kun sinulle tarjotaan sähkösopimusta puhelimessa.

Kilpailun ollessa sähkön myynnissä kovaa, on osa sähkömyyjistä lähtenyt tekemään aggressiivisia telemarkkinointikampanjoita. Myös Koillis-Satakunnan Sähkön asiakkaille on tarjottu sähkösopimuksia puhelinmyynintä. Puhelinmyyjä on saattanut kertoa yhteistyöstä paikallisyhtiön kanssa, joka ei pidä paikkaansa.

– Kilpailu on ilman muuta aina tervetullutta, mutta asiakkaalla pitää olla mahdollisuus valita sähkönmyyjänsä omien perusteidensa mukaan. Myyjän vastuulla taas on olla myyntitilanteessa niin selkeä, että kuluttaja aina ymmärtää olevansa tekemässä uutta sopimusta, Koillis-Satakunnan Sähkön myyntipäällikkö Aarne Haikonen painottaa.

Harhaan johtavassa myyntitilanteessa kuluttaja saattaa luulla saavansa tarjouksen sähkösopimuksesta. Kuluttajan yllätykseksi myyjä voikin lähettää sopimusvahvistuksen, jossa sähkösopimus astuu voimaan, jos sitä ei erikeen peruuteta 14 vrk:n määräajassa. Sopimusvahvistuksen saapuessa saattaa osa peruutusajasta olla jo kulunut ja sähköntoimituksen alkaminenkin on jo lähellä. Tarkoitushakuista tai ei, asiakkaalle jää usein liian vähän aikaa toimia. Sopimuksen peruuttaminen hankaloituu, mutta mahdotonta se ei ole.

Koillis-Satakunnan Sähkö haluaa korotaa, että päätösvalta ja vastuu sähkösopimuksen tekemisestä on aina asiakkaalla. Harkitse mitä teet ja tuo ponnekkaasti esille, jos et halua tehdä uutta sopimusta. Jos kuitenkin saat sopimusvahvistuksen, etkä mielestäsi ole tehnyt sopimusta, muista seuraava:

Jos kuluttaja ei ole mielestään tehnyt sopimusta puhelimessa, hän voi lain mukaan kiistää sopimuksen syntymisen peruutusajasta riippumatta ja vaatia sopimuksen palauttamista edelliselle sähkönmyyjälle. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään kaikissa sähkösopimuksiin liittyvissä asioissa.

 

Avaa asiakaslehden näköisversio: ToukoWirtanen 2018