Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

TOUKOWIRTANEN 2017

Asiakkaita kuunnelleen ja palvellen hyvään​

Työntäyteinen juhlavuosi

Viime vuosi oli Koillis-Satakunnan Sähkön juhlavuosi. Yhtiö täytti 70 vuotta joulukuussa 2016. Juhlavuotta vietettiin pääosin työn merkeissä. Loppuvuonna järjestettiin yhtiön toimipisteissä Ähtärissä sekä Virroilla avoimet ovet -tapahtumat yhtiön asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja kaikille sähköyhtiön toiminnasta kiinnostuneille. Kiitämme avoimet ovet -tapahtumiin osallistujia ja toivotamme kaikki tervetulleiksi tutustumaan myös sähköyhtiön arkeen Virtain ja Ähtärin toimipisteissä.

Koillis-Satakunnan Sähkö -konsernin taloudellinen tulos vuodelta 2016 oli hyvä. Sähkön myynti ja sähkön siirto ylittivät budjetoidut tavoitteet. Sähkön kulutus verkkoalueella kasvoi noin 6 prosenttia vuoteen 2015 verrattuna. Kiitos kelpo tuloksesta kuuluu ennen kaikkea uskollisille asiakkaillemme sekä ammattitaitoiselle henkilöstöllemme. Liikevaihdon tuomat eurot jäävät omaan maakuntaan. Koillis-Satakunnan Sähkön omistus on paikallisten kaupunkien (Virrat, Alavus, Ähtäri ja Keuruu) sekä kunnan (Kihniö) käsissä 99,8-prosenttisesti. Oman henkilökunnan lisäksi Koillis-Satakunnan Sähkö työllistää merkittävän määrän alihankkijoita, mm. kaivuu-urakoinnissa sekä verkoston tarkastus- ja kunnossapitotöissä.

 

Lyhyet viankorjausajat

Viime vuoden pahin myrsky osui yhtiön verkkoalueelle elokuun viimeisenä viikonloppuna. Rauli-myrskyksi nimetty syysmyrsky oli voimakkuudeltaan erittäin voimakas. Rauli-myrskyn seurauksena Suomessa oli noin 200 000 asiakasta ilman sähköä. Koillis-Satakunnan Sähkön verkkoalueella oli pahimmillaan lähes puolet sähkönkäyttäjistä ilman sähköä. Rauli-myrskyn tuhojen korjaustyöt sujuivat alueellamme joutuisasti ja asiakkaiden keskeytysajat olivat lyhyitä. Vuoden 2016 aikana Koillis-Satakunnan Sähkön keskimääräinen viankorjausaika oli alle 2 tuntia. Ilman Rauli-myrskyn aiheuttamia tuhoja keskimääräinen viankorjausaika olisi ollut alle puoli tuntia. Yhtiön vuotuinen sähkön keskeytysaika oli alle kolme ja puoli tuntia asiakasta kohti. Vuoden noin 8760 tunnin aikana Koillis-Satakunnan Sähkön verkkoalueen asiakkailla oli sähköt käytettävissä keskimäärin yli 8756 tunnin ajan.

 

Kohti päästötöntä energiantuotantoa

Vuoden 2016 aikana Koillis-Satakunnan Sähkö asensi aurinkopaneelit yhtiön omiin toimipisteisiin, Ähtärin toimiston katolle sekä Virtain toimiston pihamaalle. Yhtiö aloitti myös aurinkopaneelien myynnin asiakkaille valmiiksi asennettuina, ns. avaimet käteen -toimituksina.

Tänä vuonna yhtiö tulee toteuttamaan sähköautojen latauspisteet Virroille ja Ähtäriin. Sähköenergiaa yhtiö tuottaa kolmessa vesivoimalaitoksessa, Killinkoskella, Soininkoskella ja Käenkoskella. Suuntaus on kohti puhtaampaa energiantuotantoa. Suurin osa suomalaisista asettaa päästövähennykset ja ilmastonmuutoksen hillinnän ilmasto- ja energiapolitiikan tärkeimmäksi tavoitteeksi. Koillis-Satakunnan Sähkö on mukana kasvattamassa uusiutuvien energialähteiden osuutta ja vähentämässä kasvihuonepäästöjä.

 

Yhteistyössä asiakkaiden kanssa

Paikalliselle ja palvelevalle sähköyhtiölle on tarvetta niin tänä päivänä kuin tulevaisuudessakin. Pärjäämisen kulmakivinä tulee olemaan asiakkaan kuunteleminen ja kohtaaminen, sähkönjakelun häiriöttömyys ja nopea viankorjaus. Tärkeää on sähkön hintojen pitäminen kilpailukykyisinä sekä henkilökunnan ammattitaidon ja palveluasenteen ylläpitäminen. Asiakkaiden aurinkopaneelien ja sähköautojen lisääntyessä yhteistyö asiakkaiden ja paikallisen sähköyhtiön välillä tulee lisääntymään. Tulemme tuotteistamaan sähkön myynnin tuotteet niin, että asiakkaiden erilaisiin sähkön hankinnan tarpeisiin löytyy sopiva ratkaisu. Sähkön myynnin tuotteita ovat toistaiseksi voimassa oleva-, määräaikainen-, kvartaali-, tuntihintainen- sekä mökkisähkötuote. Asiakas voi valita sähkön myynnin tuotteista omaan tarpeeseen parhaiten sopivan vaihtoehdon. Sähköyhtiön tehtävä on yhdessä asiakkaan kanssa pyrkiä etsimään asiakkaalle lisäarvoa ja hyötyä energia-asioissa.

Koillis-Satakunnan Sähkön tehtävä on ansaita toiminnallaan asiakkaiden luottamus ja tuottaa energiaa elämään, asumiseen sekä yrittämiseen. Yhtiö tarjoaa asiakaslupauksen mukaisesti varmaa sähköä ja ystävällistä palvelua asiakkaidensa parhaaksi.

Leppoisaa kesän odotusta!

Vesa Hätilä
Toimitusjohtaja

 

​Uudistimme sähkön myyntituotteemme

Koillis-Satakunnan Sähkö on uudistanut sähkön myyntituotteensa. Uudistus on osa yleisilmeen uudistamista. Tarkoituksenamme on tarjota valikoima selkeitä tuotteita, joista jokainen löytää itselleen sopivan vaihtoehdon.

Uudet sähkön myyntituotteet on suunnattu uusille asiakkaille ja koskevat uusia sopimuksia. Nykyisten asiakkaiden voimassa olevat sopimukset säilyvät ennallaan. Tee sopimus verkossa tai ota yhteyttä myyntiimme, puh. 03 4855 420.

KestoWirta – Sinulle, joka arvostat paikallisuutta. KestoWirta on sähköyhtiömme palveluvaltti ja suosituin tuotteemme. Helppo, varma ja huoleton.

VakaaWirta – Sinulle, joka arvostat vakaata sähköenergian hintaa ja ennustettavuutta. VakaaWirran käyttäjänä tiedät etukäteen sähköenergian hinnan sopimuskaudelle.

KvarttiWirta – Haluatko käyttää sähköä vuosineljännes kerrallaan? KvarttiWirran käyttäjänä voit hyödyntää hintojen vaihtelua ja tiedät etukäteen seuraavan vuosineljänneksen sähköenergian hinnan.

​TuntiWirta – Haluatko käyttää sähköä silloin, kun se on edullisimmillaan? ​TuntiWirta sopii sinulle, joka haluat seurata sähkön hintaa ja hyödyntää edullisia tuntihintoja.

MökkiWirta yhdistää sähkösopimukset

Sähkön myyntituotteiden uudistuksen yhteydessä Koillis-Satakunnan Sähkö esittelee myös kokonaan uuden tuotteen, MökkiWirran.

​MökkiWirta-asiakkaana saat 50% alennuksen käyttöpaikkojen myynnin perusmaksuista, kun yhdistät varsinaisen- ja vapaa-ajan asuntosi samaan sähkösopimukseen.

Yhdistäessä käyttöpaikkojen sopimukset, voit valita Wirta-tuotteistamme kuhunkin käyttöpaikkaan sopivimman vaihtoehdon.

MökkiWirta-asiakkaana saat tiedon vapaa-ajan asuntosi sähköjen tilanteesta esim. soittamalla.

Laskutus e-laskuna, sähköposti- tai paperilaskuna asiakkaan toiveen mukaan.

 

Työmaakalenteri

Ähtärin alue

Kaapelointitöitä Mesikämmenen ja Ähtäri Zoon ympäristössä.

Töysän kaapeloinnit jatkuvat.

Yksittäisiä kaapelointitöitä Ähtärin taajamassa.

Huolto- ja kunnossapitotöitä koko alueella.

 

Virtain alue

Jäähdyspohjassa viimeistellään kaapelointia.

Kaapelointia Heinäaho-Kanava-Marttinen sekä Rantatie-Keituri-Ranta-Keituri-Kanava väleillä.

Pylväsvaihtoja Härkösessä.

Pieniä kaapelointitöitä Kotalan valokuituprojektin yhteydessä.

Huolto- ja kunnossapitotöitä koko alueella.

 

Olemme mukana kesän tapahtumissa

 

Visuveden teollisuusalueen markkinat 9.-10.6.2017
Tule paikan päälle tutustumaan uusiin sähkön myyntituotteisiin, kysymään sähköön liittyvistä asioista tai päivittämään asiakastietosi ja osallistumaan arvontaan.

 

MuksuFestarit Virroilla 7.-9.7.2017
Perjantaina 7. heinäkuuta klo 10-14 Koillis-Satakunnan Sähkö sisäpihalla: SirkusRakkausPumPum ry:n PellePändi-show ja GraffitiSirkus.

 

Myyntipiste Ähtäri Zoossa kesä-heinäkuussa 2017
Paikan päällä lisätietoa uusista sähkön myyntituotteista, mahdollisuus tehdä sähkösopimus tai päivittää asiakastiedot ja osallistua arvontaan.

 

​Uuden mittarimallin pilot-alue

​Aloitimme helmikuun aikana uuden mittarimallin asentamisen Virtain Toisveden itärannalla sekä Niemikylässä. Uudet mittalaitteet käyttävät älykästä radiopohjaista RF2-liikennöintiä, joka nopeuttaa tiedon siirtymistä luentajärjestelmään myös alueilla, joissa mobiilidatayhteydet toimivat huonosti.

Mittarinvaihdolla pyrimme entisestään parantamaan palvelumme laatua niin lukeman saannin, kuin myös pienjännitevikojen ja jännitteen laatupoikkeamien osalta.

Varsinaiset vaihtotyöt aloitamme vanhimman Aidon-mittarimallin korvaamisella Virtain Toisveden ympäristössä kesäkuussa 2017. Alue laajenee koskemaan koko verkkoaluetta vuoden 2018 aikana.

 

​Ruoskapuomit vaihdettiin Soininkoskella

 

Koillis-Satakunnan Sähkön käyttöosasto kävi huhtikuun alussa uusimassa Soininkosken vesivoimalaitoksen roskapuomit.

Soininkosken vesivoimalaitoksen tulokanavan pinnalla olevat roskapuomit estävät veden mukana virtaavien roskien, kuten kortteiden ja majavien veteen kaatamien puiden ja oksien, kulkeutumisen vesivoimalaitokseen. Aiemmin käytössä olleet puiset roskapuomit vaativat uusimista niiden vettymisen ja vajoamisen vuoksi noin kahden vuoden välein. Nyt tilalle vaihdettiin uudet muoviset ponttoonipuomit, jotka kestävät olosuhteita paremmin ja ovat näin ollen pitkäikäisemmät. Puomit toimivat myös esteenä veneilijöille, jotta veneet eivät joutuisi laitoksen imuun.

Lisäksi uusien ponttoonipuomien alapuolelle kiinnitettiin teräsverkot, jotka estävät pinnan alta tulevien suurempien roskien läpipääsyn. Näin vesivoimalaitoksen välpät eivät tukkeudu ja vesi pääsee virtaamaan. Jatkossa roskien puhdistaminen ponttoonien takaa aiheuttaa kuitenkin säännöllistä huoltoa.​

 

Sähköautojen latauspisteet tulevat

Koillis-Satakunnan Sähkö tuo Ähtäri Zoon parkkialueelle kaksi sähköauton latauslaitetta.

Tavoitteena on tarjota Ähtäri Zoon ja Hotelli Mesikämmenen asiakkaille mahdollisuus sähköautojen lataukseen. Latauslaitteet ovat ns. keskinopeita latauslaitteita, jotka mahdollistavat kahden auton max. 22kW latauksen/latauspiste. Laitteen Type 2 -rasia soveltuu kaikkien markkinoilta löytyvien ladattavien ajoneuvojen lataamisen ajoneuvon omalla latauskaapelilla.

Myös Virroille, Koillis-Satakunnan Sähkön toimipisteen yhteyteen on tulossa vastaava latauslaite tämän kesän aikana.

Asiakastietojen päivitys jatkuu

​Suomen kantaverkkoyhtiö Fingridin yhdessä energia-alan toimijoiden kanssa aloittaman Datahub-hankkeen myötä sähköyhtiöiden tulee merkitä asiakasrekisteriin asiakkaidensa henkilötunnukset. Asiakastietojen päivitys onnistuu helpoiten verkossa: https://ksat.fi/asiakas.

Henkilötunnukset voi toimittaa meille myös käymällä Virtain tai Ähtärin toimistossa tai soittamalla numeroon 03 4855 420.

Osallistu kampanjaan, kaikkien yhteystietonsa päivittäneiden kesken arvomme vielä 3 x 100 € lahjakorttia Veikon Koneeseen.

​Kilpailuaika 30.6.2017 asti. Arvonnat suoritetaan 28.4., 31.5. ja 30.6. Kampanjan lisätiedot ja ehdot: www.ksat.fi.

Avaa asiakaslehden näköisversio: ToukoWirtanen 2017​​