Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tiistain tuisku katkoi sähköjä

Koillis-Satakunnan Sähkön väellä tiistai alkoi vauhdikkaasti kovan tuulen ja lumipyryn aiheuttamana. Kotalan suunnalla kaatui puu linjalle aamuyön tunteina. Aamuseitsemältä puolestaan Virtain taajaman suunnasta Killinkoskelle ja Alavudelle johtavalle 45 kV siirtolinjalle kaatui puu aiheuttaen kahden sähköaseman pimenemisen. Näiden tapahtumien takia Virtain alueella oli enimmillään noin 4 500 taloutta ilman sähköä. Vikojen korjaukset vaativat syöttösuuntien vaihtoa, korvauskytkentöjen ja vikojen rajausten tekoa. Näistä toimista aiheutui sähkön pätkimistä myös keskustan alueella.

Aamun jälkeen tilanne on ollut suhteellisen rauhallinen, mutta elää koko ajan. Tällä hetkellä tuuli on pahempi uhka kuin lumi. Tuuli on ravistellut lunta puista, mikä on toisaalta hyvä asia, raskas suojalumi olisi pahempi uhka.

Jäämme seuraamaan tilannetta ja olemme valmiudessa toimimaan, mikäli kovat tuulet jatkuvat ja aiheuttavat uusia vikoja. Muistutamme, että linjojen päälle kaatuneisiin puihin ei saa itse koskea, vaan korjaustyö on jätettävä ammattilaisille. Linjoille kaatuneista puista tulisi ilmoittaa ympäri vuorokauden päivystävään vikapalveluumme numeroon 03 4855 400.

Juha Koivula
Käyttöpäällikkö