Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sähkön päivä 23.1.2019

Sähkön päivä on yhteispohjoismainen teemapäivä, jota vietetään 23.1. Tänä vuonna teemapäivää vietetään neljättä kertaa. Sähkön päivän tarkoitus on muistuttaa, kuinka suuri merkitys sähköllä on jokapäiväisessä elämässämme.

Sähköä ei voi maistaa, haistaa tai nähdä, mutta silti sähköllä on suuri merkitys arkeemme. Merkitys nousee esiin etenkin talvella. Kylmänä ja pimeänä vuodenaikana korostuu etenkin valaistuksen ja lämmityksen osuus.

Led-lamput tuovat säästöä kodin valaistuksessa. Led-lamppujen sähkönkulutus on pienempi kuin perinteisillä hehkulampuilla ja niiden käyttöikä on moninkertainen muihin lamppuihin verrattuna. Hyviä vinkkejä energiatehokkaan valaistuksen valintaan löytyy Motivan yläpitämältä lampputieto.fi -sivulla.

Sanotaan, että lämpötilan laskeminen asteella tuo säästöä lämmityskuluihin n. 5 %. Pienelläkin lämpötilan pudotuksella voi siis saada merkittäviä säästöjä. Energiatehokkaasta lämmityksestä saa lisätietoja täältä.

Uusiutuvilla energianlähteillä tuotetaan Suomen sähköstä jo 47 %. Koillis-Satakunnan Sähköllä on uusiutuvaa energian tuotantoa: tytäryhtiöiden Killin Voiman ja Perhon Voiman vesivoimalaitoksilla tuotetaan sähköä n. 42,6 GWh vuodessa. Killin Voiman vesivoimalaitoksilla tuotettua uusiutuvaa energiaa saa myös omaan kotiin, tee IkiWirta-sopimus täältä.

Myös kuluttaja voi olla sähkön tuottaja. Tuottamalla itse osan käyttämästään sähköstä voi vaikuttaa ostetun sähkön kulutukseensa. Sähköä voi tuottaa muun muassa aurinkopaneeleilla. Tarjoamme asiakkaan tarpeen mukaisia aurinkopaneelijärjestelmiä avaimet käteen -toimituksena. Tutustu tarjontaamme täältä.

Sähköisen liikenteen yleistyminen on merkittävä tekijä ilmastonmuutoksen vastaisissa toimissa, mutta sillä on myös muita hyvinvointivaikutuksia. Sähköautoista ei tule mm. pienhiukkaspäästöjä, joten parantuneella ilmanlaadulla on myönteisiä terveysvaikutuksia. Sähköisen liikenteen yleistyminen pienentää myös kaupungin melutasoa. Sähköautoilun yleistymisen edistämiseksi olemme pystyttäneet kaksi sähköautojen latausasemaa: kahden auton latauspiste sijaitsee Virroilla oman konttorimme läheisyydessä, neljän auton latauspiste Ähtäri Zoon parkkipaikalla.