Etäluettavien mittarien myötä sähkölaskusi perustuu todelliseen sähkön kulutukseen. Saat laskun yhden tai kahden kuukauden välein. Laskutusvaihtoehtoinamme ovat e-lasku, sähköpostilasku, suoramaksu sekä perinteinen paperilasku. Yrityksillä vaihtoehtoina ovat yrityksen verkkolasku, sähköpostilasku ja paperilasku.

Jos olet sekä siirto- että myyntiasiakkamme, saat vain yhden sähkölaskun. Muussa tapauksessa saat kaksi lasku omalta siirto- ja myyntiyhtiöltäsi.

Kysyttävää? Ota yhteyttä sähkölaskutukseemme, laskutus@ksat.fi tai 03 4855 410.

 

Sähkölaskun lukuohje

Näin luet sähkölaskuasi. Klikkaa kuvia suuremmaksi.

 1. Laskun tunnistetiedot
  Laskun numero, eräpäivä ja viite.
 2. Asiakkaan tiedot
  Tärkeät asiakkaan ja käyttöpaikan tunnistetiedot. Näitä tiedoja tarvitset asioidessasi kanssamme.
 3. Sopimuksen tiedot
  Sopimusnumero, -tyyppi ja voimassaoloaika.
 4. Yhteenveto kulutuksesta ja maksettavasta summasta
  Toteutunut sähkönkäyttö kilowattitunteina ja eurona laskutusjakson ajalta.
 5. Laskun maksutiedot
  Summa, eräpäivä ja viitenumero. Käytä näitä tietoja maksaessasi laskua.
 6. Laskutusjakson kulutustiedot
  Lukema- ja kulutustiedot laskutusjakson ajalta.
 7. Erittely sähköenergian osuudesta
  Erittely sähköenergiasta (sähkönmyynti) perustuen toteutuneeseen sähkönkäyttöön. Sähköenergia koostuu perusmaksusta (€/kk tai €/v) ja kulutusmaksusta (snt/kWh).
 8. Erittely sähkönsiirron osuudesta
  Erittely sähkönsiirrosta perustuen toteutuneeseen sähkönkäyttöön. Sähkönsiirtoon kuuluvat perusmaksu (€/v) ja kulutusmaksu (snt/kWh). Sähköverko on valtion määrittelemä vero.

Sähköpostilasku

Laskutusvaihtoehdon ollessa sähköpostilasku saamassasi sähköpostiviestissä on linkki, jota klikkaamalla lasku avautuu paperilaskun näköisenä pdf-muodossa. Mikäli lasku ei aukea linkistä, kopioi viestissä oleva linkki kokonaisuudessaan ja liitä se selaimen osoitekenttään.

E-lasku

Laskutusvaihtoehdon ollessa e-lasku saat sähkölaskun suoraa verkkopankkiisi. Verkkopankissa saat paperilaskun näköisen pdf-version auki siirtymällä pankista riippuen esimerkiksi laskun kuvaan tai laskuttajan erittelyyn.