Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Säävarma sähköverkko

 

Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n verkko-osastolla tehdään jatkuvasti töitä säävarman sähköverkon laajentamiseksi. Sähköverkon parannustöitä tehdään oman ammattitaitoisen verkostohenkilökunnan lisäksi hyödyntäen paikallisia urakoitsijoita ja heidän osaamistaan.

Kesän aikana on käynnistynyt kolme urakkakohdetta. Nämä kohteet sijaitsevat Virroilla, Ähtärissä ja Alavudella. Urakoitsijat hoitavat kaivinkonetyöt ja kaapeleiden maahan laiton. Myös muuntamoiden, jako- ja haaroituskaappien perustustyöt kuuluvat urakoitsijoille.

Virroilla urakkakohteeseen kuuluu Virtain sähköasemalta Ahjolan ja Tapiolan kaapelointi Siekkisentielle saakka. Työn toteuttajana on Virtain Kiinteistöpalvelu Oy. Työt alueella on aloitettu heinä-elokuun vaihteessa ja niiden on arvioitu kestävän syyskuun loppuun saakka. Työmaahan kuuluu kaapeliojan kaivuuta ja kaapelin asennusta yhteensä n. 3 kilometriä. Lisäksi yksi pylväsmuuntamo korvataan puistomuuntamolla. Alueelta tullaan purkamaan yhteensä n. 4,5 km ilmajohtoja. Työmaalla tehdään yhteistyötä Elisan kanssa ja kaivantoon asennetaan samalla runkovalokuitu.

Ähtärissä Maanrakennus Friman Oy hoitaa kaapeloinnin Tuomarniemen alueella Inhan Sähköasemalta Tasaseen asti. Työmaa aloitetaan elokuun loppupuolella ja sen on arvioitu valmistuvan lokakuun puolessa välissä. Alueella kaivetaan kaapeliojia yhteensä noin 6,5 kilometriä. Samalla neljä pylväsmuuntamoa korvataan kolmella puistomuuntamolla. Kaapeloinnin jälkeen alueelta puretaan yhteensä n. 7,5 kilometriä ilmajohtoja.

Alavudella urakkakohde sijaitsee Ritarin sähköasemalta Kontiaisen ja Sulkavan lähdöiltä Sulkavankylälle saakka. Alavudella urakoinnin hoitaa Asennuspalvelu Kujala Oy ja T:mi Hannu Laukkonen. Työt on aloitettu heinäkuun lopulla ja arvion mukaan kohde valmistuu lokakuun lopussa. Kaapeliojaa kaivetaan yhteensä n. 6 kilometriä, jonka lisäksi osa kaapelista asennetaan järveen. Kolme pylväsmuuntamoa korvataan kolmella puistomuuntamolla. Ilmajohtoa alueella jää purettavaksi arviolta 8 kilometriä.

Urakkakohteiden valmistuttua Koillis-Satakunnan Sähkön verkostohenkilökunta tekee sähkötyöt ja kytkennät sekä talven aikana vanhojen ilmajohtojen purkutyöt.

 

Lisätietoja saa kunkin kohteen projektipäälliköltä:
– Virrat: Erkki Korhonen, puh. 044 7355 248, erkki.korhonen@ksat.fi
– Ähtäri: Tapio Puromäki, puh. 044 7355 283, tapio.puromaki@ksat.fi
– Alavus: Matti Takamäki, puh. 044 7355 234, matti.takamaki@ksat.fi