Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Parannamme sähköverkon säävarmuutta Safegridin IGS-ratkaisun avulla

Koillis-Satakunnan Sähkö on hankkinut Safegrid Oy:n kehittämän Intelligent Grid System™ -järjestelmän sähköverkon säävarmuuden parantamiseksi

Koillis-Satakunnan Sähkö (KSAT) operoi Alavuden, Keuruun, Kihniön, Virtain ja Ähtärin seudulla noin 4000 kilometrin ja 16000 käyttöpaikan sähköverkkoa, josta noin 70 % on ilmajohtoa. Kuntaomisteisen Koillis-Satakunnan Sähkön päätehtävä on turvata sähkön saatavuus asiakkailleen kustannustehokkaasti kaikissa olosuhteissa. 

Koillis-Satakunnan Sähkön vahvuuksia ovat varma jakeluverkko, verkostoautomaation huipputekniikka sekä osaava ja palveluhaluinen henkilöstö. KSAT pyrkii tehokkaaseen ja varmaan palveluun ja kustannustehokas säävarmuuden parantaminen on sille erittäin tärkeää. Yhtiö on johdonmukaisesti investoinut uuteen teknologiaan verkon ja palvelutason parantamiseksi.

Safegridin Intelligent Grid System -järjestelmän avulla KSAT saa entistäkin paremman näkyvyyden verkkoonsa. Lisäksi reaaliaikaiset hälytykset ja vikojen tarkka paikannus mahdollistavat vikojen nopeamman korjaamisen, mikä minimoi palveluhäiriöt ja verkkokatkot.

Safegridin toimittama IGS-järjestelmä koostuu verkkoa valvovista Grayfox™-sensoreista ja jatkossa Grayhawk™-sensoreista sekä pilvipohjaisesta Gridguardian™-valvontajärjestelmästä, jonka avulla KSAT saa jatkuvan näkyvyyden ja reaaliaikaiset hälytykset verkosta sekä selainkäyttöliittymään että mobiiliapplikaatioon. Sensorit asennetaan muuntamoiden yhteyteen ja sähköpylväissä sijaitseviin muuntajiin ja ne pystyvät valvomaan sekä kaapeli- että ilmajohtoverkkoja.

“Laaja verkkomme koostuu pääosin ilmajohdoista ja verkon kustannustehokas säävarmuuden parantaminen on meille tärkeää. Olemme jo vuosikausia investoineet yhä varmempaan verkkoon ja tutkineet useita uusia teknologioita voidaksemme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin”, sanoo Koillis-Satakunnan Sähkön toimitusjohtaja Anu Rantala. ” Safegridin tarjoama suomalainen huipputeknologia on meille erittäin mielenkiintoista ja yhteistyö on toiminut erittäin hyvin. Safegridin järjestelmän helpon asennettavuuden ja henkilökunnan hyvän osaamisen ja palveluasenteen ansioista projekti on edennyt vauhdilla.”

“Koillis-Satakunnan Sähkö on jatkuvasti investoinut säävarmaan sähköverkkoon ja meille on iloa ja kunnia, että he ovat valinneet Safegridin yhteistyökumppanikseen”, sanoo Safegrid Oy:n toimitusjohtaja Jussi Hakunti. “KSAT:in eteenpäin katsova asenne ja vahva osaaminen auttavat meitä kehittämään IGS-ratkaisuamme entistä paremmaksi ja toimivammaksi.”

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Anu Rantala, Koillis-Satakunnan Sähkö, puh. 044 7355224
Toimitusjohtaja Jussi Hakunti, Safegrid Oy, puh. 040 5825229

Teksti ja kuva: Jussi Hakunti, Safegrid Oy

Artikkeli on luettavissa myös Safegrid Oy:n verkkosivuilla