Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Myrskyyn varautuminen

Kun kesä vaihtuu syksyyn, illat pimenevät ja ilma viilenee. Syksy ja talvi ovat aikaa, jolloin epävakainen ja tuulinen sää saattavat aiheuttaa vahinkoja tai vaaratilanteita. Varautuminen muuttuviin sääolosuhteisiin onkin yksi tärkeä osa sähköyhtiöiden toimintaa. Mahdollisia vikatilanteita ennakoidaan mm. raivaamalla linjojen vieripuita ja maakaapeloimalla riskialttiita sähkölinjoja.

Mikäli säätiedotukset lupaavat myrskyä, yhtiössä aloitetaan valmistelut hyvissä ajoin. Autojen varustelu tarkistetaan ja asentajatyöryhmien kanssa keskustellaan tilanteesta. Tarvittaessa myös muulle henkilökunnalle jaetaan avustavia tehtäviä riippuen myrskytilanteen laajuudesta.

Voit myös itse varautua ennalta myrskyyn:

  • Pihapiirin huonokuntoiset puut tai oksat kannattaa poistaa (puiden vaarantaessa sähkölinjoja, on yhtiöltä saatavissa puunkaatoapua)
  • Siirrä pihakalusteet ja muut irtotavarat mahdollisuuksien mukaan suojaan
  • Sulje rakennusten ovat ja ikkunat kunnolla
  • Pidä kotieläimet suojassa sisätiloissa
  • Huolehdi kotivaran täydennyksestä esim. ruuan, veden, paristojen, kynttilöiden ja muiden sellaisten tarvikkeiden suhteen, joita voit tarvita mahdollisen sähkökatkon tullen
  • Vikanumeromme tallentaminen ja häiriöviestin tilaus kannattaa tehdä ennen myrskyjä.

Myrskyn aikana on hyvä muistaa, että asentajamme pääsevät korjaamaan vikoja vasta kun työ maastossa on turvallista. Asentajahenkilöstömme paikallistuntemus on usein osoittautunut yhtiömme valttikortiksi nopeassa viankorjauksessa. Sähköverkon ajantasaista tilannetta voit seurata nettisivujemme häiriökartasta, jossa näkyvät keskijänniteverkon sähkökatkot. Häiriökartta löytyy osoitteesta https://verkontila.ksat.fi/

Haluamme myös muistuttaa, että sähkölinjoille kaatuneiden puiden korjaaminen kuuluu aina ammattilaiselle. Voit ilmoittaa sähkölinjoille kaatuneista puista ja rikki menneistä pylväistä soittamalla vikanumeroomme 03 4855 400. Vikanumerossa kuuluu ensin nauhoite, jossa mainitaan tiedossa olevat vika-alueet. Nauhoitteen jälkeen puhelu yhdistyy valvomotyöntekijälle tai suurhäiriötilanteessa asiakaspalveluhenkilökunnalle.