Mittarimme mukana teknologian kehityksessä

Nopeaa vauhtia kehittyvän teknologian myötä olemme päättäneet aloittaa uusien mittarimallien asentamisen. Mittarinvaihdolla pyrimme entisestään parantamaan palvelumme laatua niin lukeman saannin kuin pienjännitevikojen korjauksen ja jännitteen laatupoikkeamien osalta.

Mittalaitteenvaihto tapahtuu ​helposti ja nopeasti, eikä vaadi käyttöpaikan omistajalta toimenpiteitä. Olemme asiakkaaseen etukäteen yhteydessä, mikäli mittalaitteelle pääsy ei ole mahdollista tai vaihtotyöstä katsotaan aiheutuvat merkittävää haittaa. Mittarinvaihto suoritetaan pääsääntöisesti normaalina työaikana ja mittarinvaihtoa suorittavalla on aina mukanaan Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n henkilökortti. Mittarinvaihdon yhteydessä jätämme mittauskeskukseen tiedotteen, josta selviää mittarinvaihdon ajankohta ja lisätietoa uudesta mittalaitteesta.

Syy mittalaitteiden uusimiselle on kehittyvä teknologia ja sen tuomat moninaiset hyödyt. Uudet mittalaitteet käyttävät älykästä radiopohjaista RF2-liikennöintiä, joka nopeuttaa tiedon siirtymistä luentajärjestelmään myös alueilla, joissa mobiilidatayhteydet toimivat huonosti. Uusi mittalaitemalli lisää nopeuden lisäksi myös mittarin tiedonkulun varmuutta.

Aloitimme mittarinvaihdot syyskuun 2017 alussa Toisveden ympäristön länsipuolelta, Herrasesta Liedenpohjaan. Liedenpohjasta vaihtotyöt etenivät Lahdenkylään. Tavoitteenamme on laajentaa vaihtotyöt koskemaan koko verkkoaluetta vuoden 2018 aikana.

Mittarinvaihdot etenevät kevään 2018 aikana Virtain Liedenpohjasta Alavuden Sapsalammelle, sekä Virtain Ohtolasta Soininkylään ja Killinkoskelle. Ähtärissä vaihtotöitä tehdään välillä Vääräkoski – Peränne – Alastaipale jatkuen siitä Virtain Killinkoskelle.

Ajankohtaista tietoa meneillään olevista mittarinvaihtoalueista saat seuraamalla päivityksiämme tällä sivulla sekä Facebookissa!

 

Mittalaitteiden ohjeet:

Aidon 6511
Aidon 6534