Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

MARRASWIRTANEN 2014

Maakaapelointi jatkuu Ähtärissä

Koillis-Satakunnan Sähkön maakaapelointityöt ovat jatkuneet Ähtärissä. Syksyllä 20 kV:n johtoa ja pienjännitejohtoa asennettiin Pellonpään asuntoalueella.

– Maakaapeloinnin yhteydessä rakennettiin kaksi puistomuuntamoa. Ne korvaavat kolme muuntamoa, muun muassa vanhan meijerin vieressä olevan tiilimuuntamon, Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n Ähtärin aluetoimiston aluepäällikkö Matti Takamäki kertoo.

Maakaapelointi kytkentöineen saadaan sekä Pellonpään että aikaisemmin kaapeloitujen Leppävuoren ja Villelän alueilla valmiiksi syksyn mittaan.

– Talven tultua uusitaan ilmajohtoja esimerkiksi Killinkoskella ja puretaan vanhaa sähköverkkoa, Matti Takamäki kertoo.

– Töysän keskustassa aloitetaan maakaapelointi ensi kesänä, lisäksi töitä jatketaan Ähtärin keskustassa.

 

Sähköyhtiö uusii johtoaan

Syyskuun alussa sain Mauri Kalevalta viestikapulan käteeni ja aloitin Koillis-Satakunnan Sähkön palveluksessa. Mauri ehti työskennellä melkein 20 vuotta Koillis-Satakunnan Sähköllä. Haluan lausua parhaimmat kiitokseni Mauri Kalevalle erittäin hyvin tehdystä työstä yhtiön hyväksi.

Maurin jättämiin suuriin saappaisiin on helppo hypätä, mutta saappaiden kuljettaminen oikeaan suuntaan onkin sitten jo haastavampaa. Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n, Sähkö-Virkeät Oy:n sekä Killin Voima Oy:n toimitusjohtajan työtehtävät ovat haastavia ja mielenkiintoisia. Lupaan yrittää parhaani ja pistää itseni likoon niin asiakkaiden, työntekijöiden kuin omistajienkin puolesta.

Sähköyhtiössä omat haasteensa tuovat mm. nopeasti vaihteleva sää sekä muuttuva lainsäädäntö. Sähkön hinta ja kulutus ovat hyvin riippuvaisia säätilasta. Sähkömarkkinalain seurausta ovat mm. sähköenergiamittareiden vaihtaminen uusiin kaukoluettaviin mittareihin sekä maakaapeloinnin lisääminen säävarmuuden parantamiseksi. Molemmat ovat hyviä asioita, mutta tuovat sähköyhtiölle merkittävästi enemmän kuluja kuin tuloja.

Sähköyhtiön toiminnassa avainasemassa ovat asiakkaat, oma henkilökunta, omistajat sekä yhtiön talous. Näistä on pidettävä hyvää huolta ja samanaikaisesti on kyettävä toimittamaan asiakkaille sähköä kilpailukykyiseen hintaan kaikissa olosuhteissa.

Tärkeää on myös rohkea uudistuminen. Omaa toimintaa pitää tarkkailla ja kyseenalaistaa. Hyvät toimintatavat kannattaa säilyttää ja huonot tavat parantaa. Pitää uskaltaa udistua ja tehdä asiat tehokkaammin ja fiksummin.

Toivotan kaikille reipasta syksyn jatkoa ja talven odotusta. Pidetään mieli virkeänä ja muistetaan huolehtia sekä itsestä että toisista!

Vesa Hätilä
toimitusjohtaja

 

Arvoisat asiakkaamme, sähkön puhelinmyynti saattaa johtaa harhaan

Sähkön myynnissä kilpailu on kovaa. Joistakin energiayhtiöistä sähköä kaupitellaan myös puhelimitse.

Puhelinmyyjä saattaa mainita yhteistyöstä paikallisen yhtiön kanssa – se on harhaanjohtavaa! Koillis-Satakunnan Sähkö Oy ei tee yhteistyötä puhelinmyyntiyhtiöiden kanssa.

Toimitusvelvollisen myynnin hinnan muutoksista ilmoitamme aina kuukausi ennen niiden voimaan tuloa. Valittavissa on määräaikainen 12 kk tai 24 kk sopimus.

Sopimuksen voi tilata meiltä puhelimitse tai tehdä verkkokaupassa www.ksat.fi/Tilaa sähkösopimus.

 

Sopimusehdot asiakkaille marraskuun aikana

Koillis-Satakunnan Sähkö Oy ottaa käyttöön päivitetyt sähköntoimitukseen ja verkkopalveluun liittyvät sopimusehdot 1. tammikuuta 2015 alkaen.

Sopimuehdot postitetaan asiakkaille kuluvan marraskuun aikana. Sopimusten mukana tulevassa saatekirjeessä mainitaan muutoksen yleiset perusteet. Sähkötoimituksen jatkamiseksi asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään.

 

Vesivoimaa ennätyksellisen niukasti

Killin Voiman tuotanto jäänee tänä vuonna ennätyksellisen niukaksi, käyttöpäällikkö Juha Koivula arvelee. Tilannetta voisivat vielä muuttaa sateet. Vettä tuskin ehtii tuotannon lisäämisen kannalta kuitenkaan tulla tarpeeksi ennen pakkaskelejä.

– Kuluva vuosi on ollut kaiken kaikkiaan poikkeuksellinen. Vähälumisen talven jäljiltä sulamisvesiä ei juuri syntynyt, joten ylävesialtaissa oli keväällä niukasti vettä.

– Tilanne korjaantui kesäkuun sateiden ansiosta lähes normaaliksi, mutta se oli väliaikaista. Heinäkuussa alkoi pitkä hellejakso ja voimalaitoksissa jouduttiin palaamaan minimijuoksutuksiin. Tämän ansiosta yläaltaiden vesi on saatu pidettyä virkistyskäytön kannalta siedettävällä tasolla.

Käyttöpäällikkö Juha Koivula laskee, että tämän vuoden tuotanto jää jopa vuoden 2009 tasosta, joka oli ennätyksellisen niukka tuotantovuosi.

Tulevasta talvesta käyttöpäällikkö Juha Koivula toivoo runsaslumisempaa kuin viime talvi oli.

 

Tilaa e-lasku verkkopankkiin

E-laskun käyttöönotto on helppoa oman verkkopankin palvelusivuilta. Tallenna asiakasnumero ja viimeisen laskun viitenumero verkkopankin e-laskupalveluun. Laskujen maksu helpottuu ja paperilaskut jäävät pois.

 

Vinkkejä talvilämmityksiin

Talvikausi on jälleen alkanut ja varsinkin sisätiloissa tarvitaan lämmitystä. Energian kulutusta kannattaa tarkkailla. Motivan energiapalvelusivuilta löytyy hyviä vinkkejä energian säästöön, muun muassa huonelämpötilojen ohjearvoja:

  • oleskelutiloissa 20-22 °C
  • makuuhuoneissa 18-20 °C
  • kerrostalojen porrashuoneet 17-18 °C
  • varastot 12 °C
  • autotalli 5 °C

 

Näin mittaat huonelämpötilan

Mittaa lämpötila oleskelualueelta niin, että asetat lämpömittarin noin puolen metrin päähän seinästä ja reilun metrin korkeuteen. Mittaustulos ei kerro koko totuutta, jos laitat mittarin ulkoseinälle, ikkunalaudalle tai lämpöpatterin läheisyyteen.

 

Pakkasvinkki

Kovilla pakkasilla energiaa kuluu lämmitykseen tavallistakin enemmän. Jos haluat hillitä lämmitysenergian kulutusta pakkasilla, säädä väliaikaisesti esimerkiksi varaston tai autotallin lämpötila hieman alemmaksi.

Lähde: www.eneuvonta.fi

 

Avaa asiakaslehden näköisversio: MarrasWirtanen 2014