Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Markkinakatsaus syyskuu 2021

 

Sähkömarkkinat nousivat erittäin kovasti edelleen syyskuussa kuivien säiden, erittäin korkeiden spot-hintojen sekä hiilen ja kaasun hintojen nousun takia. Myös systeemi-spot-hinnat ovat olleet edelleen erittäin korkealla tasolla. Ydinvoimaa on nyt saatavilla noin 80% täydestä tuotannosta vuosihuoltojen takia.

Suomen aluehintaero- eli EPAD-tuotteiden hinnat nousivat myös syyskuussa erittäin korkeiden spot-hintojen takia ja kun Olkiluoto 3 testikäyttö on viivästynyt usealla kuukaudella. Erityisesti Suomen loppuvuoden 2021 ja alkuvuoden 2022 EPAD-tuotteet ovat hyvin korkealla tasolla. Uusimman ennusteen mukaan Olkiluoto 3 käynnistyy tuotantokäyttöön kesällä 2022.

Syyskuussa lämpötilat laskivat normaalia kylmemmiksi ja sää oli normaalia kuivempaa. Lokakuun alkupuolella lämpötilat nousevat yli normaalin, mutta sademäärät ovat normaalin tasolla. Hydrologinen tase on syyskuussa heikentynyt edelleen hyvin alhaiselle tasolle.

Päästöoikeuksien hinnat pysyivät syyskuussa edelleen huippukorkealla 60 €/t-tasolla. EU on lopullisesti päättänyt kiristää päästövähennystavoitteitaan ja sijoittajat ovat olleet edelleen optimistisia. Hiilen ja kaasun hinnat olivat myöskin edelleen erittäin kovassa nousussa, kovan kysynnän takia.

Sähkömarkkinoiden hinnat pysyvät korkealla tasolla, jolleivat säät muutu märemmiksi ja hydrologinen tase ala parantua.

 

Markkinatilanne vaikuttaa myös Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n toimitushinnastoon.Olemme lähettäneet tiedotteen niille asiakkaille, joita muutos koskee. Asiakastiedotteen ja toimitushinnaston löydät alla olevista linkeistä.

Asiakastiedote syyskuu 2021
Sähkön toimitushinnasto 1.11.2021

 

Tämän dokumentin sisältö on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekstiä saa lainata mutta ei kopioida. Vaikka tiedot on koottu luotettavina pitämistämme lähteistä, emme voi taata niiden kattavuutta ja virheettömyyttä. Emme vastaa tämän materiaalin perusteella aiheutuneista välittömistä tai välillisistä vahingoista.