Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Markkinakatsaus maaliskuu 2021

Sähkömarkkinat ovat nousseet maaliskuussa, lähinnä päästöoikeuksien ja polttoaineiden hintojen nousun ja korkeiden spot-hintojen takia. Spot-hinnat olivat edelleen korkealla tasolla maaliskuussa. Ydinvoiman saatavuus on ollut erittäin hyvä.

Suomen aluehintaero- eli EPAD-tuotteiden hinnat ovat edelleen korkealla tasolla, mutta ovat kääntyneet laskuun, kun Olkiluoto 3 on vihdoin saanut ydinpolttoaineen latausluvan. Erityisesti Suomen loppuvuoden 2021 EPAD-tuotteet ovat pysyneet edelleen ennätystasoilla. Uusimman ennusteen mukaan Olkiluoto 3 käynnistyy tuotantokäyttöön helmikuussa 2022.

Maaliskuussa sää muuttui normaalia leudommaksi ja märemmäksi. Huhtikuun alussa normaalia leudompi ja sateisempi sää jatkuu edelleen. Hydrologinen tase on parantunut hieman normaalin tason yläpuolelle.

Päästöoikeuksien hinnat ovat kääntyneet nousuun, jälleen yli 40 €/t-tason. EU aikoo korottaa päästövähennystavoitteitaan. Hiilen hinnat ovat edelleen pienessä nousussa, öljyn hintojen nousun sekä rahti- ja tuotanto-ongelmien takia.

Sähkömarkkinoiden hinnat voivat jatkaa nousussa, mikäli sää muuttuu kuivemmaksi.

 

Tämän dokumentin sisältö on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekstiä saa lainata, mutta ei kopioida. Vaikka tiedot on koottu luotettavina pitämistämme lähteistä, emme voi taata niiden kattavuutta ja virheettömyyttä. Emme vastaa tämän materiaalin perusteella aiheutuneista välittömistä tai välillisistä vahingoista.