Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

MAALISWIRTANEN 2017

Asiakaspäivä Alavudella

Vietämme asiakaspäivää Alavuden kaupungintalolla ke 12.4. klo 10-14. Tervetuloa kahvittelemaan ja keskustelemaan alamme ajankohtaisista asioista!

Päivitämme asiakastietojamme

Koillis-Satakunnan Sähkö päivittää asiakastietojaan. Jatkossa sähköyhtiön tulee merkitä asiakasrekisteriin asiakkaidensa henkilötunnukset.

Suomen kantaverkkohtiö Fingrid on aloittanut yhdessä energia-alan toimijoidensa kanssa hankkeen, jonka tarkoituksena on tallentaa jokaisen sähkönkäyttöpaikan ja asiakkaan tiedot samaan järjestelmään vuoteen 2019 mennessä. Samassa yhteydessä määräykset muuttuvat niin, että sähköyhtiöiden tulee merkitä asiakasrekisteriin asiakkaidensa henkilötunnukset. Hankkeesta käytetään nimitystä Datahub.

Asiakastietojen päivitys onnistuu helpoiten verkkolomakkeella https://ksat.fi/asiakas. Henkilötunnukset voi toimittaa meille myös käymällä Virtain tai Ähtärin toimistossa tai soittamalla numeroon 03 485 5420.

Osallistu kampanjaan, kaikkien yhteystietonsa päivittäneiden kesken arvomme 4 x 100 € lahjakortteja Veikon koneeseen!

Kilpailuaika 1.3.-30.6.2017. Arvonnat suoritetaan 31.3., 28.4., 31.5. ja 30.6. Kampanjan lisätiedot ja ehdot: www.ksat.fi.

 

Työmaakalenteri

 

Ähtärin alue

Pylvästyömaa Uutelassa.

Pylvästyömaa Töysäntien varressa.

Kaapelointitöitä Mesikämmenen ympäristössä.

Töysän ja Ähtärin keskustassa purkutöitä.

Inha – Elänpuisto välillä purkutöitä.

Huolto- ja kunnossapitotöitä koko alueella.

 

Virtain alue

Jäähdyspohja – Kylmälahti kaapelikaivuut jatkuvat.

Herrasessa kantatie 66:n suuntaisesti ilmajohtotyömaa.

Pylväsvaihtoja Härkösessä.

Raivausta Alavuden suunnalla.

Huolto- ja kunnossapitotöitä koko alueella.

 

Maastosuunnittelija Arto Teppo

Sähköyhtiön toiminta on laajaa, eikä sitä monikaan arjessaan tule ajatelleeksi. Monenlaisia työvaihteita joudutaan käymään läpi ennen kuin virta saadaan koteihin.

Arto Teppo toimii Koillis-Satakunnan Sähköllä maastosuunnittelijana. Ennen kuin kuin maastosuunnittelija pääsee hommiin, lähtee töiden eteneminen verkostosuunnittelusta.

Verkostosuunnittelussa tehdään sähköiset suunnitelmat sähkönjakeluverkon laajennuksesta ja korjausinvestoinneista. Suunnitelmien pohjana toimii etukäteen laadittu vuosiohjelma.

– Käytännössä tämän tarkoittaa niiden kohteiden eli johto-osien, alueiden ja muuntopiirien valitsemista, joihin investoidaan, verkostosuunnittelija Matti Kolari kertoo.

Verkostosuunnittelun suunnitelman siirtyvät seuraavaksi maastosuunnittelijan käsiin. Koillis-Satakunnan Sähköllä on tällä hetkellä kaksi maastosuunnittelijaa, Arto Teppo ja Timo Mäkelä. Työssä maastosuunnittelija on yhteydessä maanomistajiin ja sopii muun muassa kaapelien sijoituksista.

– Olemme yhteydessä maanomistajiin puhelimitse tai käymällä paikan päällä. Kerromme mitä olemme tekemässä ja miksi, Arto Teppo kertoo.

Maastosuunnitelijan arkeen kuuluu kulkeminen maastossa GPS-laitteen kanssa, jonka avulla mm. kerätään sijaintitietoja ja mitataan tarvittavien kaapeleiden pituudet. Myös kohteen maaperä tutkitaan ja selvitetään esimerkiksi saadaanko kaapelit asennettua tarvittavaan syvyyteen ja tarvitaanko niille mahdollista lisäsuojausta. Maastosuunnittelun yhteydessä lasketaan mahdollinen korvaus maanomistajalle.

Verkostosuunnittelussa tehtyä suunnitelmaa täydennetään maastosta saaduilla tiedoilla ja tarkitetaan mm. sähköiset mitoitukset. Tämän jälkeen tehdään varsinainen työsuunnitelma, jossa valitut kaapelireitit siirretään työkartoille, tehdään materiaalilistaukset varastolle ja piirretään yksityiskohtaiset rakennekuvat.

Kun maanomistajan kanssa on kirjalliset sopimukset tehty ja työsuunnitelma on valmistunut, voidaan siirtyä suunnittelusta toteutukseen.

 

Aurinkovoimaa asiakkaillemme

Kevät näyttää merkkejään ja aurinko alkaa paistamaan. Kirkkaat kevätpäivät antavat energiaa, jota voi ihmismielen lisäksi hyödyntää vaikkapa sähkön pientuotannossa. On hyvä hetki muistuttaa asiakkaitamme Wirtasetti-aurinkosähköjärjestelmistä.

Wirtasetti-aurinkosähköjärjestelmät sisältävät asiakkaan tarpeen mukaisen aurinkopaneelijärjestelmän avaimet käteen -toimituksena. Wirtasetin avulla haluamme olla auttamassa niitä asiakkaita, jotka tahtovat tuottaa itse osan tarvitsemastaan sähköenergiasta aurinkovoimalla.

Lisätietoja vaihtoehdoista ja hinnoista löydät netistä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

 

Laskun saa nyt myös sähköpostilla

E-laskun ja paperilaskun lisäksi voit nyt halutessasi saada laskun myös sähköpostilla.

Mikäli haluat sähköpostilaskutuksen käyttöösi, ole yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse, sähköpostilla tai poikkea toimistolle.

Avaa asiakaslehden näköisversio: MaalisWirtanen 2017