Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

MAALISWIRTANEN 2016

Uusi vuosi, uusi Wirtanen

Hyvä asiakkaamme, edessäsi on nyt uusi Wirtanen. Asiakastiedotteemme tekijätiimi on vaihtunut, joten myös Wirtasen ulkoasu on uudistunut. Entiseen tapaan Wirtasen tarkoituksena on tuoda tietoa yhtiömme toiminnasta ja muista ajankohtaisista asioista. Jatkossa kirjoituksiin kantaa ottaa myös yhtiömme energinen maskotti, Roppu, joka pyrkii tuomaan sähköyhtiömme arjen ja meillä työskentelevät ihmiset lähemmäksi sinua.

Alkuvuoden kylmä pakkasjakso on saattanut vaikuttaa käyttöpaikkasi sähkönkulutukseen, jota voit halutessasi seurata tarkemmin kirjautumalla nettisivujemme kautta Online-palveluun. Palvelusta näet käyttöpaikkasi mittaustietojen lisäksi mm. Ilmatieteen laitoksen Ähtärin sääasemalta mitatut ulkolämpötilat. Näin kulutustietoja on helppo vertailla eri ajanjaksoina.

Omistajiemme ja henkilöstömme selkeänä tavoitteena on tarjota asiakkaillemme toimitusvarmaa sähköä kilpailukykyiseen hintaan. Määräaikainen myyntisopimus on vaihtoehto niille, jotka haluavat kiinteän hinnan sähköenergialle. Helpoiten myyntisopimuksen voi solmia netissä www.ksat.fi tai soittamalla suoraan toimistollemme.

Antoisia lukuhetkiä uudistuneen Wirtasen parissa!
Wirtasen tekijätiimi ja maskottimme Roppu

 

Siirtohinnat eivät nouse vuonna 2016

Koillis-Satakunnan Sähkön siirtohintoihin ei ole tulossa korotuksia. Viime vuoden alussa voimaan tulleet hinnat pysyvät muuttumattomina ainakin kuluvan vuoden loppuun asti.

Yhtiön siirtohinnoittelua ja jakeluverkon kehittämistä koskevat päätökset tehdään paikallisella tasolla ja omistus on 99,5 % jakelualueen kuntien hallussa. Kuntien tavoitteena ei ole maksimaalinen pääoman tuotto, vaan toimitusvarma sähkö kuntalaisille.

Paikallisen omistuksen ansiosta siirtomaksuina kerättävät eurot eivät myöskään valu ulkomaille vaan oman alueen sähköverkon kehittämiseen.

Yhtiömme kannalta tämä mahdollistaa sen, että pystymme kehittämään verkkoamme pitkäjänteisesti. Konkreettisena esimerkkinä vuoden 2001 Pyry-myrskyn jälkeen tehdyt investoinnit ovat aikaansaaneet sen, että kuluneen talven sähkökatkosten määrä on pienentynyt ja niiden kestot lyhentyneet suuriin naapuriyhtiöihin verrattuna.

 

Yhtiön omistajat

Virrat 41,5 %
Alavus 25 %
Ähtäri 20 %
Keuruu 10 %
Kihniö 3 %
Yksityishenkilöt 0,5 %

 

Saappaat suossa

Virroilla, välillä Virtain sähköasema Keskiniitty on käynnissä haastava pylväiden saneerausoperaatio. Haastavaksi työn tekee se, että iso osa pylväistä sijaitsee suolla.

– Haasteita tulee lähinnä kaluston saamisessa paikalle, joista raskaimpien osalta on pelkona, että ne alkavat vajoamaan. Onneksi tammikuussa oli pakkaset ja pystyimme pumppaamaan lammesta vettä, joka jäätyessään teki maasta tarpeeksi kantavan. Osa pylväistä vaatii myös tavallisesta poikkeavan rakenteen, jotta ne eivät pääse vajoamaan liian syvälle, työnjohtaja Ismo Mäntysalmi kertoo.

Kun kalusto saatiin pylväiden viereen, asennusten tekeminen onnistuu nostokorista eikä kreosootilla kyllästettyihin pylväisiin ole tarvinnut kiipeillä.

Työn tarkoituksena on uusia pylväät, joissa sijaitsee 45 kV ilmajohto ja lisätä samoihin pylväisiin 20 kV:n ilmajohdon rakenteet. Kaiken kaikkiaan alueella on uusittavana yli 20 pylvästä.

 

Työmaakalenteri

Virtain alue

Keskustasta jäähallilta lähtien rakennetaan uusi avojohto Sipiläntien vartta noin kolme kilometriä Vaskisalontien haaraan saakka. Uusi sähkölinja korvaa vanhan metsätaipaleilla sijaitsevan runkojohdon.

Hauhuulle rakennetaan kauko-ohjattava keskijännitejohdon erotinasema.

Huoltoa ja kunnossapitoa tehdään palvelualueella myös kevään kuluessa.

Maakaapelitöitä jatketaan kevään tultua Torppakylässä sekä Jäähdyspohjan suunnalla.

 

Ähtärin alue

Peränteellä, välillä Haapajärvi – Haapajoki keskijännitejohdoilla uusitaan pylvästystä sekä johtimia.

Ähtärinrannan suunnalla, johto-osalla Mäenniemi – Loukkulahti uusitaan keskijännitejohtojen pylvästystä sekä johtimia.

Valtatie 18 varteen rakennetaan uutta ilmajohtoa Lehtimäentien risteyksestä Alavuden suuntaan noin kaksi kilometriä. Uusi sähkölinja korvaa vanhan metsätaipaleella sijaitsevan runkojohdon.

Vasikkaniemen suunnalla siirretään keskijännitejohtoa ja rakennetaan kauko-ohjattava erotinasema.

Keuruun Valkeajärvellä, välillä Uutela – Hanhiniementie uusitaan keskijännitejohtojen pylväitä ja johto rakennetaan osaksi uudelle reitille.

Maakaapelitöitä jatketaan kevään tultua Töysän keskustassa Vienolan ja Ylängön seudulle.

 

Ostamme asiakkaidemme pientuotannon ylijäämäsähkön

Aurinkopaneelijärjestelmät ja pienoistuulimyllyt ovat tulleet markkinoille helposti hankittaviksi erilaisiin käyttötarkoituksiin omakotitaloihin, maatiloille ja kesämökeille. Näiden pientuotantolaitosten mitoituksen lähtökohtana on tavallisesti asiakkaan oma sähkönkulutus. Pienvoimalaitos voi ajoittain tuottaa sähköä yli asiakkaan oman käyttötarpeen. Sähkökaupassa tästä käytetään nimitystä pientuotannon ylijäämäsähkö.

Pientuotannon ylijäämäsähkön voi myydä meille. Jakeluverkkoon tuotettu sähkö mitataan erikseen ja tuotettu energia hyvitetään asiakkaalle. Koillis-Satakunnan Sähkön verkkoalueella pientuotannon sopimuksesta ei tule aloitus- tai toimituskuluja.

Ostamme asiakkaan pientuotannon ylijäämäsähkön ja hyvitämme sen sähkölaskussa Spot-hintaperusteisesti. Järjestelmä kannattaa hankkia aina alan ammattilaiselta käyttökuntoon asennettuna.

Lisätiedot ja kysymykset:
Myyntipäällikkö Aarne Haikonen, myynti@ksat.fi

 

Kuinka vesi virtaa

Vuosi 2015 oli vesivoiman kannalta hyvä, kaiken kaikkiaan noin 15 % parempi vuoteen 2014 verrattuna. Erityisesti loppuvuoden lauhat kelit ja vesisateet täyttivät ylävesialtaat piripintaan, käyttöpäällikkö Juha Koivula kertoo.

– Kuluvan vuodenkin osalta tuotanto on jatkunut hyvänä. Vaikka virtaamia oli kovasti ja välillä pakkanenkin pääsi iskemään, ei isompia hyydeongelmia tullut. Uskon, että juuri nimenomaan nopeasti iskeneet paukkupakkaset aikaansaivat sen, että jääkansi pääsi muodostumaan nopeasti ja hyydeongelmilta vältyttiin. Saamme olla tyytyväisiä tuotannon tasoon ja siihen, että järjestelmät ja laitteet ovat toimineet moitteettomasti, Koivula toteaa.

– Keväänkin osalta ennuste näyttää tuotannon kannalta hyvältä. Sulaminen näyttäisi tapahtuneen muutaman kuukauden normaalia aiempaa ja vesistössä on runsaasti vettä. Kysymykseksi jää, tuleeko vielä pakkasia ja toisaalta, sulamislumien puuttuessa, kuinka saamme ylävesialtaat täyteen?

Avaa asiakaslehden näköisversio: MaalisVirtanen 2016