Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

MAALISWIRTANEN 2015

Sähkön hinta laskee!

Sähkön yleisen toimitushinnastomme mukaiset energian myyntihinnat alenevat huhtikuun alusta alkaen keskimäärin kahdeksan prosenttia.

Lauha talvi ja yleinen taloussuhdanne ovat vähentäneen sähkön tarvetta. Heikentyneestä kysynnästä johtuva tukkuhinnan aleneminen tuodaan myyntihintoihin.

Omakotitalossa, jonka sähkön kulutus on 5 000 kilowattituntia vuodessa, hinnanalennuksen keskimääräinen vaikutus on 2,60 euroa kuukaudessa.

Sähkölämmitteisessä omakotitalossa alennuksen vaikutus on keskimäärin 10,40 euroa kuukaudessa.

Hintojen alennuksen vaikutus sähkön kokonaishintaan, johon sisältyvät sähkön siirto ja verot, on keskimäärin neljä prosenttia vuosikustannuksista.

Sähkön toimitushintojemme muutos koskee toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia.

 

Hyvä asiakkaamme!

Kevät tuo hinnan alennuksen yleisiin energian myyntihintoihimme

Meillä on nyt hyvää kerrottavaa toimitusvelvollisen myynnin asiakkaille. Sähkön hinta laskee kevään alkaessa keskimäärin kahdeksan prosenttia. Se on varmasti tervetullut asia, josta mekin mielellämme kertoisimme useammin.

Talven selkä alkaa taittua ja vuoden kylmin jakso on kääntymässä kevääksi. Sähköä on talven aikana kulunut yleisesti normaalia vähemmän lauhojen säiden asiosta. Myös yleinen taloustilanne on sähköä käyttävän asiakkaan puolella, kun sähkön tarve ei ole kasvanut.

Yhtiön verkkoalueella toimitusvelvollista myyntiä on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Hinnan muutoksista ilmoitamme kuukautta ennen voimaan tuloa, kuten nyt olemme ilmoittaneen huhtikuun alusta voimaan tulevat hinnat.

 

Määräaaikainen sopimus – se toinen tapa

Määräaikainen sopimus on toinen tapa ostaa sähköä toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen sijaan. Yleisimmin määräaikainen sopimus solmitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Määräaikaisuuden kuluessa hinta ei muutu. Kuusi viikkoa ennen määräaikaisuuden päättymistä ilmoitamme uudet hinnat, jotka tulevat voimaan määräaikaisuuden päätyttyä, toistaiseksi voimassa olevina. Samassa yhteydessä asiakkaalla on mahdollisuus hyväksyä uusi määräaikainen sopimus niin halutessaan.

Määräaikaisen sopimuksen hinta on etukäteen sovittu markkinapohjainen kiinteä hinta. Siinä huomioidaan sopimuksen aikana tapahtuvat sähkön hinnan vaihtelut etukäteen. Yleensä se on hinnaltaan edullisempi kuin toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Silloin kun sähkömarkkinoilla tulevaisuuden hinnat ovat sopimuksen alkuhetkeä korkeammalla tasolla, voi määräaikainen sopimus olla lähtötilanteessa hinnaltaan korkeampikin, kuin toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Tällä hetkellä määräaikainen sopimus on kuitenkin tuntuvasti edullisempi kuin toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

Verkkosivuillamme www.ksat.fi voi solmia määräaikaisen sähkömyyntisopimuksen. Se on yhtä helppoa kuin verkkopankkitunnusten käyttö. Sopimuksen voi myös tilata puhelimitse.

Keväisin terveisin
Aarne Haikonen
myyntipäällikkö

 

Määräaikainen sopimus verkkokaupasta tai puhelimitse

Hinnat ovat aina nähtävissä verkkosivuillamme www.ksat.fi. Sopimuksen voi tilata kohdasta Tee sopimus verkkokaupassa. Määräaikaisen sopimuksen tarjoushinnat vaihtelevat markkinatilanteen mukaan viikoittain. Määräaikaisen sopimuksen aikana asiakkaan energiahinta ei muutu. Määräaikaisen sopimuksen voi tilata myös puhelimitse. Määräaikainen sopimus on nyt halpa!

 

Sähköjä uudistetaan Killinkoskella

Sähköverkon saneeraukset ovat jatkuneet talven mittaan Koillis-Satakunnan Sähkön alueella. Killinkoskella Heinämäentien varrella rakennetaan uutta 20 kV:n johtoa noin neljän kilometrin matkalle, Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n Ähtärin toimiston aluepäällikkö Matti Takamäki kertoo.

Sähkölinja siirretään metsästä tien varteen. Samalla uusitaan yksi muuntamo.

– Verkkoa uudistettaessa luotetaan edelleen myös ilmajohtoihin. Kaikki saneeraukset eivät tapahdu ainoastaan maakaapeleilla, Takamäki mainitsee.

Ilmajohtojen alttius muun muassa tykkylumelle ja myrskytuhoille vähenee merkittävästi, kun linja tuodaan pois metsästä.

 

Vesivoiman tuotanto korkealla

Killin Voima Oy:n tuotanto on ollut alkuvuodesta korkealla, käyttöpäällikkö Juha Koivula kertoo. Sähköä on tuotettu 5-10 prosenttia keskimääräistä enemmän.

Tilanne on siten aivan toinen kuin syksyllä, jolloin tuotanto oli poikkeuksellisen vähäistä.

– Vaihtelevat säät ovat vaikuttaneet tuotantoon. Voimalaitosten kannalta tarkasteltuna marras-joulukuussa satoi sopivasti vettä ja lunta.

Pakkasjaksojen välillä sää on lauhtunut, jolloinon syntynyt sulamisvesiä ja virtaamat ovat nousseet.

Käyttöpäällikkö Koivula on Killin Voiman alkuvuoteen tyytyväinen. Paitsi että säät ovat olleet suosiolliset, ovat myös voimalaitosten laitteet toimineet moitteettomasti.

Keväästä on tulossa oletettavasti normaali, sillä lunta on sulamisveden kannalta riittävästi. Toisin oli vähälumisen talven jäljiltä viime keväänä, jolloin oli vaikeuksia saada ylävesiallas täyteen.

– Pahoja kevättulviakaan ei ole näillä näkymin odotettavissa, käyttöpäällikkö Juha Koivula arvioi.

 

Tilaa e-lasku verkkopankkiin

E-laskun käyttöönotto on helppoa oman verkkopankin palvelusivuilta. Tallenna asiakasnumero ja viimeisen laskun viitenumero verkkopankin e-laskupalveluun. Laskujen maksu helpottuu ja paperilaskut jäävät pois.

 

Käytä laskun viitenumeroa verkkopankissa

Viitenumeron tarkoitus on yksilöidä meille saapunut maksusuoritus. Viitenumero on tärkeä, koska sillä kohdistamme saapuneen maksun juuri sinun suoritukseesi. Yksilöintitunnuksena voi poikkeuksellisesti käyttää myös asiakasnumeroa, laskunnumeroa tai molempia yhdessä.

Vältä kohdistusta pelkällä nimelläsi, koska asiakkaanamme saattaa olla samannimisiä henkilöitä. Virheen mahdollisuus kasvaa, jos suorituksesi saapuu meille vain nimelläsi ilma muita asiakastunnisteita.

 

Avaa asiakaslehden näköisversio: MaalisWirtanen 2015