Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

MAALISWIRTANEN 2014

Lauha talvi vauhdittanut maakaapelointia

Maakaapelit korvaavat ilmajohdot monin paikoin Virtain keskustassa kuin kyläkunnissakin Koillis-Satakunnan Sähkön investoidessa sähkön jakeluvarmuuteen. Kuluneena talvena maakaapelointia tehtiin muun muassa Nallelan alueella ja Pirttikylässä.

Pirttikylästä Särkiperälle rakennettiin tuhannen voltin verkkoa, ensimmäistä laatuaan Koillis-Satakunnan Sähkön historiassa.

– Tämä on hyvä ratkaisu harvaan asutuilla alueilla, joissa 20 kilovoltin verkon kapasiteetti olisi tarpeettoman suuri. Lisäksi parannetaan sähkön jakeluvarmuutta: jos tuhannen voltin verkkoon tulee häiriötä, se ei aiheuta katkosta keskijänniteverkossa, mikä koskettaisi laajaa aluetta, työnjohtaja Ismo Mäntysalmi kertoo.

– Pirttikylään rakennettiin uusi pylväsmuuntamo, josta lähtee yhden kilovoltin maakaapeliyhteys kahden kilometrin päähän Särkiperän muutamolle. Sieltä sähkö johdetaan taloihin 0,4-kilovolttisena.

Virtain keskustan alueella kaapelointia on tehty Nallelassa, Tapiolassa ja Penkkivuoressa. Puistomuuntamoita on rakennettu
puolen tusinaa, joissa kytkentöjä viimeisteltiin helmikuun lopussa.

Työnjohtaja Ismo Mäntysalmen mukaan epätavallisen lämmin sää on vauhdittanut töiden etenemistä. Maan vähäinen routa on helpottanut kaivutöitä. Tosin jonkin verran kiusana ovat olleet runsaat sateet. Maakaapelointityöt jatkuvat kevään mittaan Nallelasta kohti Ainalaa.

 

Määräaikainen sopimus on nyt halpa!

Kevään tullessa yleiset myyntihintamme laskevat huhtikuun alusta alkaen. Määräaikainen sopimus on aina kuitenkin hyvä vaihtoehto, joka antaa sopimusajaksi kiinteän hinnan sähköenergialle. Yleisimmin määräaikainen sopimus tehdään kahdeksi vuoksi. Se on hyvä tehdä myös hinnan nousun varalta, ja nyt sähkö on halpaa!

Verkkokaupassamme sopimus solminta käy helposti. Verkkosivuilla www.ksat.fi on valinta Tee sähkösopimus verkkokaupassa, josta pääsee eteenpäin linkistä Tee uusi sähkösopimus. Palvelu ohjaa valintojen kautta tuotehinnoitteluun, ja asiakas hyväksyy sopimuksen verkkopankkitunnuksilla. Asiakas saa siitä vahvistuksen tietokoneen näytölle. Lisäksi ennen toimituksen alkamista lähetämme vahvistusilmoituksen postitse tai asiakkaan sähköpostiin.

Määräaikaisen sopimuksen voi tehdä myös puhelimitse toimistoaikana. Viimeisin sähkölasku on hyvä ottaa esille toimeen ryhtyessä, näin palvelu nopeutuu ja helpottuu merkittävästi sekä puhelimitse että verkkokaupassa.

 

Energiatietojen katselu ja osoitteiden täydennys Online-palvelussa

Asiakkaamme ovat löytäneet Online-palvelumme kiitettävästi. Sitä kautta olemme voineet myös tarkastella yhteystietoja ja tarvittaessa muuttaa niitä asiakkuutta paremmin palveleviksi. Tämä on tärkeää, sillä sähköyhtiö ei saa asiakkaiden ja käyttöpaikkojen osoitetietoja muutoin kuin asiakkaan itsensä ilmoittamana. Online-palvelussa voi käydä päivittämässä käyttöpaikan lähiosoitteen. Täydennyksen tai muutoksen voi toki ilmoittaa edelleen myös puhelimitse.

Palautteenne on meille tärkeää, arvoisat asiakkaamme, joten lähettäkää meille sitä! Palautteen lähetys onnistuu parhaiten verkkosivuillamme www.ksat.fi Yhteystiedot-valikosta Yhteydenotto.

Keväisin palveluterveisin
Aarne Haikonen
myyntipäällikkö

 

Online-palvelu kertoo energiankulutuksen

Koillis-Satakunnan Sähkön asiakkaan on mahdollista tarkastella kotitaloutensa tai vapaa-ajan asuntonsa energiankulutusta Online-palvelussa valitsemallaan ajanjaksolla, esimerkiksi tunneittain tai kuukausittain. Käyttöpaikan mittaustiedot näkyvät palvelussa noin vuorokauden viiveellä numeroill ja pylväskaavioilla esitettynä.

Palveluu pääsee yhtiön verkkosivuilta www.ksat.fi. Sivun oikeassa reunassa on vihreä painike kirjautumissivuille.

Ensimmäistä kertaa kirjautuessa rekisteröidytään palvelun käyttäjäksi, mihin tarvitaan asiakkaan tiedot ja sähköpostiosoite. Asiakas luo käyttäjätunnuksen, jolla hän pääsee jatkossa kirjautumaan palveluun.

Palvelussa on mahdollista verrata oman talouden sähkönkäyttöä valtakunnalliseen keskivertokohteeseen. Lisäksi voi tarkastella säätilan vaikutusta kodin sähkön käyttöön. Raportissa olevat alueen ulkolämpötilatiedot saadaan Ilmatieteen laitoksen Ähtärin sääasemalta.

Online-palvelussa voi tarkastella sähkösopimuksiaan ja -laskujaan. Palveluun rekisteröifytään sähkölaskusta löytyvillä asiakasnumerolla ja käyttöpaikkatunnuksella.

Asiakkaan kannattaa ilmoittaa Online-palvelussa kännykkänumeronsa asiakastietoihin. Ilmoittelemme suunnitelluista sähköverkon kytkentä- ja huoltotyökatkoista muun muassa tekstiviestiä käyttäen.

Yritystunnuksilla rekisteröityminen Online-palveluun tulee käyttöön kevään aikana. Rekisteröitymiseen tarvitaan Y-tunnus sekä palvelun käytöstä vastaava yhteyshenkilö.

Online-raportointipalvelun Koillis-Satakunnan Sähkölle on toimittanut jyväskyläläinen inPulse Works Oy.

 

Ilmoitus maanomistajille

Syksyllä ja loppuvuodesta 2013 on suoritettu 20 kV johtoaukkojen raivausta alueilla:

– Kotala, Karhunkylä, Pihlajavesi, Haapamäki, Yltiä
– Ähtäri: Inhan Tehtaat, Heinämäki, Kukkeenkylä ja Leppälänkangas
– Keuruu: Isomäki, Salmenkylä, Ahtaansalmi, Kiero, Kömi, Koivuranta, Koivumäki ja Valkeajärvi

Maanomistajia pyydetään tarkistamaan onko maalta kaadettu johtoaukon reunapuita, joukossa on myös joitakin tukkipuita.

 

Vesivoiman tuotanto huipussaan

Vesivoiman kannalta kulunut talvi oli erinomainen. Lauhan ja sateisen säänansiosta tuotanto oli tammikuussa ennätyslukemissa Killin Voiman voimalaitoksissa, kertoo käyttöpäällikkö Juha
Koivula.

Joulu- ja tammikuussa jouduttiintekemään jopa ohijuoksutuksia, mikä on epätavallista talviaikaan. Paikoin oli niin kutsuttu hyytövaara, kun virtaama oli erittäin runsasta eikä vesien suojana
ollut jääkantta. Laitteiden hyytyminen onnistuttiin kuitenkin välttämään.

Vuodet eivät ole veljeksiä, Juha Koivula on todennut. Killin Voiman tuotanto oli nimittäin vuonna 2013 keskiarvon alapuolella, kun edellisvuonna se oli historian parhaimpia. Tämä näkyy myös Koillis-Satakunnan Sähkön toimittaman sähkön alkuperässä. Paikallisen vesivoiman osuus vuonna 2012 oli 28 prosenttia.

 

Avaa asiakaslehden näköisversio: MaalisWirtanen 2014