Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Keskitetty tiedonvaihdon järjestelmä (Datahub) sähköyhtiöiden käyttöön 22.2.2022

 

Suomessa on kaikkiaan noin 3,8 miljoonaa sähkönkäyttöpaikkaa, noin sata sähkönmyyjä- ja yli 80 jakeluverkkoyhtiötä. Tietoa sähkönkäyttöpaikoista ja asiakassuhteista on ollut hajautettuina eri toimijoiden omiin järjestelmiin, ja tieto on vaihtunut niiden välillä hitaasti. Tätä tiedonvaihtoa selkeyttämään ja nopeuttamaan on kehitetty yhteinen tiedonvaihdon järjestelmä – Datahub. Järjestelmää hallinnoi Fingrid Datahub Oy.

Kun erilaiset sähkönkäyttöön liittyvät tiedot ja tapahtumat sijaitsevat yhdessä paikassa ja ovat kaikkien tietoon oikeutettujen osapuolten saatavilla tasapuolisesti, asiakaspalvelu nopeutuu.

Datahubin käyttöönotto on lakisääteinen kaikille sähköverkkoyhtiöille ja sähkönmyyjille.

Käyttöpaikkatunnus muuttuu

Näkyvin muutos asiakkaalle on Datahubin myötä käyttöpaikkatunnus, joka korvataan 18 merkkiä pitkällä GSRN-tunnuksella (Global Service Relation Number). Uusi GSRN-tunnus tulee näkymään laskuilla ja sopimuspohjissa.

Asiakastiedot ovat turvassa Datahubissa

Keskitetyn tiedonvaihtojärjestelmän toimiminen edellyttää, että tiedot sähkönkäyttöpaikoista ja asiakkaista löytyvät järjestelmästä oikein. Varmistaaksemme turvallisen tiedonvaihdon, on jokainen käyttöpaikka ja asiakas voitava yksilöidä varmasti.

Asiakastietojen yksilöintiin käytetään kuluttaja-asiakkaiden osalta henkilötunnusta ja yritysten osalta y-tunnusta. Tunnisteilla varmistetaan, että sopimukset ja laskut kohdistuvat aina oikealle asiakkaalle.

Datahub on taustalla toimiva järjestelmä, jota energia-alan toimijat tarvitsevat. Asiakkaalle ei aiheudu toimenpiteitä järjestelmän käyttöönotosta. Asiakastiedot ovat turvassa ja ne näkyvät vain niille osapuolille, joilla tietoihin on sopimustilanteen mukaan oikeus.

Online-palvelu vain katselukäytössä 3.-22.2.2022

Käyttöönoton valmisteluista johtuen Online-palvelussa on käyttökatko illalla 2.2.2022 ja palvelu on vain katselukäytössä 3.-22.2.2022 aikana.

3.-22.2.2022 välisenä aikana asiakastiedot voit päivittää turvallisesti suojatulla asiakastietolomakkeella ja määräaikaisen sopimuksen uusiminen onnistuu sähköpostin välityksellä – voit laittaa viestin osoitteeseen myynti@ksat.fi.

3.-22.2.2022 välisenä aikana tehdyt uudet sähkösopimukset voivat alkaa aikaisintaan 8.3.2022.
Muuttotilanteissa ja muissa asioissa palvelemme normaalisti puhelimitse numerossa 03 4855 410 ma-pe klo 9–15.