Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Energiansäästöviikko

Viikolla 41 vietetään vuosittain Energiansäästöviikkoa. Koillis-Satakunnan Sähkö on tänäkin vuonna mukana 250:n yrityksen ja työyhteisön joukossa, jotka ovat ilmoittautuneet viikon viettäjiksi. Viikon tarkoituksena on muistuttaa energiansäästöstä ja energiatehokkuudesta.

Energiasäästöviikon teemoja voi jokainen toteuttaa arjessa. Miten olisi työmatka kävellen tai pyörällä, viikon ruokalistan suunnitteleminen etukäteen, jotta ruokahävikki pienenee, itselle tarpeettomien tavaroiden kierrättäminen kirpparilla tarvitsevalle, valojen sammuttaminen huoneesta poistuttaessa tai lamppujen vaihtaminen energiatehokkaisiin ledeihin tai vaikka jätteiden oikeanlainen lajittelu. Lämpimän suihkuajan lyhentäminen luo säästöjä, samoin huonelämpötilan alentaminen. Energiansäästöön kuuluu siis paljon muutakin kuin sähkö.

Energiatehokkuus voisi alkaa joka kodissa oman sähkönkulutuksen ja kulutuspiikkien selvittämisestä. Siihen asiakkaamme saavat apua Online-palvelusta. Kulutuksen seuraaminen onnistuu jopa tunnin tarkkuudella, joten esimerkiksi sähkösaunan merkitys kulutukseen on helposti havaittavissa. Online-palvelun kirjautumissivulle pääset tästä linkistä.
 
Lisätietoja oikeanlaisesta ja energiatehokkaasta valaistuksesta löytyy Lampputiedon nettisivuilta.
Ruokahävikin vähentämiseen niksejä löytyy Saa syödä! sivustolta

 
Olemme perinteisesti mukana myös tukemassa tokaluokkalaisia. Tähän kampanjaan kuuluu kustantaa oman alueen tokaluokkalaisille ja heidän opettajilleen ”Hei kaikki toimii”-materiaali, josta luokka voi oppia paljon energiasta. Tänä vuonna materiaalin meiltä tilasi kaksi luokkaa.